Догори
Дати відгук

Вирощувати груші в Україні вигідніше ніж яблука — експерт

2 хв на прочитання19 Жовтня 2020, 14:38
Поділитись:

Садоводтство набирає обертів в Україні. На півдні вітчизняні аграрії зайнялися вирощуванням мигдалю, та обіцяють врожай оливок. В той же час, центральні та західні регіони, які завжди славилися яблуневими садами, наразі можуть розпочати вирощування груш.

Директор «Інсолар-Холод» Анатолій Богдан у коментарі seeds  розповів, що груші складніше вирощувати і зберігати, ніж яблука, але вони набагато прибутковіші — на меншій кількості можна заробити більше. Він запевняє, що попит на груші в Україні є, однак продати стільки ж груш, скільки яблук, просто нереально.

«Ситуація стосовно груш дуже схожа з минулорічним яблучним сезоном. Тоді був маленький врожай яблук. Але для виробників усе було не настільки погано. Урожай яблук був меншим, але при цьому зменшилися витрати і на збирання, і на зберігання, і на доставку в мережі. У підсумку, завдяки тому, що ціни на яблука підвищилися, вдалося отримати прибуток практично на рівні попереднього сезону, а іноді навіть більше», — пояснює він.

Богдан зазначив, що грушевих садів в Україні поки мало, але вже починають закладати інтенсивні грушеві сади. Зокрема  в Дніпропетровському регіоні, Хмельницькій, Київській областях. Однак окремо грушевим садом, за словами експерта, ніхто не займається. Це просто ще одна продукція на додаток до вже існуючих насаджень.

«Партія буде меншою, але прибутковішою. Поки вони надходять тільки на внутрішній ринок, але в Україні й внутрішній ринок вітчизняними грушами все ще не завантажений», — пояснює Анатолій Богдан. 

 Як відомо, ціна на українські яблука "пішла" вгору. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро