Догори
Дати відгук

Ціна на українські яблука "пішла" вгору

1 хв на прочитання19 Жовтня 2020, 13:08
pixabay pixabay
Поділитись:

Українців вже не здивуєш тим фактом, що екзотичні фрукти в супермаркетах коштують дешевше ніж вітчизняний врожай. Схоже, цієї осені українські яблука також будуть недешевими.

Аналітик асоціації «Ягідництво України» Марія Лакеєва говорить, що тільки за минулий тиждень ціни на промислове яблуко перевищили відмітку 4 грн/кг, пише  agroportal.

Відповідно до цінового моніторингу, проведеного асоціацією «Ягідництво України», серед оптових ринків найдешевше яблуко продається на ринку «Шувар» (Львівська обл.) — 11 грн/кг та «Початок» (Одеська обл.) — 13,5 грн/кг.

У торговельних мережах ціна за останній тиждень зросла, і найдешевше яблуко пропонують в «Ашан» (20 грн/кг), а найдорожче — в «Сільпо» (31,6 грн/кг). Марія Лакеєва пояснює таку неоднорідність цін у торговельних мережах різним сортовим складом яблук, а також зростанням попиту серед споживачів.

«Щодо іноземних ринків, то в Польщі ціни на промислове яблуко почали зростати. За тиждень сировина подорожчала на 16% і наразі закуповується за ціною 0,10-0,11 євро/кг (на 16.10.20 р.). У той же час ціни на десертне яблуко поступово падають через зростання пропозиції. Треба відмітити, що зараз на ринку пропонується яблуко, яке не підлягає довгостроковому зберіганню, і саме ця категорія найбільше тисне на ринок», — відзначає експерт.

Відомо, українцям на зиму не вистачить гречки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.