Ольга Шевченко2 хв на прочитання02 Січня 2024, 11:40
Закручені пухкі булочки сінабон із корицею, що покриті густим вершковим кремом – саме те, що потрібно під час сніданку, або в ролі десерту затишним вечором. Ароматні булочки з корицею готують досить просто, а результат приємно вражає.
Інгредієнти:
Тісто
- молоко – 300 мл;
- борошно – 4 склянки;
- цукор – 5 ст. л.;
- вершкове масло – 60 гр.;
- яйця – 1 шт.;
- щіпка солі;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- швидкі дріжджі – 1 уп. (10 г)
Начинка
- вершкове масло — 70 г;
- мелена кориця – 2.5-3 ч. л.;
- цукор – 6 ст. л.;
Глазур
- вершки 10% – 150 мл;
- м’який вершковий сир – 140 г;
- вершкове масло – 40-50 г;
- цукор – 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розмішати дріжджі з цукром та 1 столовою ложкою борошна. Накрити та відставити на 20 хвилин.
- Додати розтоплене тепле вершкове масло, вбити яйце, додати сіль з ванільним цукром та змішати до однорідності.
- Поступово додати просіяне борошно, замішуючи тісто спершу ложкою, а потім руками. Сформувати кулю, покласти в миску, залишити на годину.
- Тим часом зробити начинку, змішавши цукор, корицю та м'яке вершкове масло.
- Тісто розділити на дві частини, кожну розкотити та рівномірно розмазати начинку трохи відступаючи від краю.
- Звертаємо рулети.
- Нарізати рулети на шматочки товщиною близько 2,5 см, викласти на застелене пергаментом деко, накрити та залишити на 20 хвилин.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів близько 25 хвилин.
- Швиденько приготувати крем, збивши усі інгредієнти для глазурі міксером, та залити ним булочки.
Більше новин читайте на GreenPost.