- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Маковий завиванець у хлібопічці
Маковий завиванець у хлібопічці
У цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все.

Якщо ви, маючи хлібопічку, використовуєте її виключно для випікання домашнього хліба, то багато втрачаєте. Адже у цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все — і кекси, і шарлотки, і навіть пироги. Так, технологія і рецепт приготування макового завиванця трішки ускладнює процес, але результат того вартий.
Інгредієнти:
сухі дріжджі — 1,5 ч. л.;
борошно — 450 г;
яйце — 1 шт.;
цукор — 4 ст. л. для тіста + 0,5 склянки для начинки;
вершкове масло — 40 г;
молоко — 200 мл для тіста + 80 мл для начинки;
сіль — дрібка;
ванілін — дрібка;
мак — 200 г.
Приготування.
Молоко підігріти до 40 градусів (щоб не обпікало опущений у нього палець) і вилити в чашу хлібопічки. Додати дріжджі.
Яйце збити з цукром, ваніліном і сіллю. Масло розтопити й охолодити до кімнатної температури. Все вилити у молоко з дріжджами.
Додати просіяне борошно, обрати програму «тісто».
Після сигналу про закінчення програми дістати тісто з хлібопічки, вийняти лопатку-мішалку.
Поки замішується тісто, приготувати начинку. Мак залити гарячим молоком і поставити на маленький вогонь. Поварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи, накрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин, щоб набухнув, додати цукор. Змолоти блендером або інтенсивно розтерти товкачем.
Готове тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт, рівномірно намастити начинкою та закрутити в рулети, защіпнути краї.
Скласти рулети у відерце хлібопічки (два знизу та два зверху), закрити кришку й дати постояти 30-40 хвилин.
Коли тісто підійде, змастити верх підсолодженою водою чи чаєм, посипати сухим маком.
Обрати режим «випічка», час 60 хвилин.
Готовий завиванець дістати з хлібопічки, остудити, порізати скибочками.
Більше новин читайте на GreenPost.







