Догори
Дати відгук

Маковий завиванець у хлібопічці

У цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все.

2 хв на прочитання11 Травня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Якщо ви, маючи хлібопічку, використовуєте її виключно для випікання домашнього хліба, то багато втрачаєте. Адже у цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все — і кекси, і шарлотки, і навіть пироги. Так, технологія і рецепт приготування макового завиванця трішки ускладнює процес, але результат того вартий.

Інгредієнти:

сухі дріжджі — 1,5 ч. л.;

борошно — 450 г;

яйце — 1 шт.;

цукор — 4 ст. л. для тіста + 0,5 склянки для начинки;

вершкове масло — 40 г;

молоко — 200 мл для тіста + 80 мл для начинки;

сіль — дрібка;

ванілін — дрібка;

мак — 200 г.

Приготування.

Молоко підігріти до 40 градусів (щоб не обпікало опущений у нього палець) і вилити в чашу хлібопічки. Додати дріжджі.

Яйце збити з цукром, ваніліном і сіллю. Масло розтопити й охолодити до кімнатної температури. Все вилити у молоко з дріжджами.

Додати просіяне борошно, обрати програму «тісто».

Після сигналу про закінчення програми дістати тісто з хлібопічки, вийняти лопатку-мішалку.

Поки замішується тісто, приготувати начинку. Мак залити гарячим молоком і поставити на маленький вогонь. Поварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи, накрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин, щоб набухнув, додати цукор. Змолоти блендером або інтенсивно розтерти товкачем.

Готове тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт, рівномірно намастити начинкою та закрутити в рулети, защіпнути краї.

Скласти рулети у відерце хлібопічки (два знизу та два зверху), закрити кришку й дати постояти 30-40 хвилин.

Коли тісто підійде, змастити верх підсолодженою водою чи чаєм, посипати сухим маком.

Обрати режим «випічка», час 60 хвилин.

Готовий завиванець дістати з хлібопічки, остудити, порізати скибочками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.