Догори
Дати відгук

Всього жменя на день: горіх, який знижує ризик серцевих захворювань і діабету

М'яка масляниста текстура роблять його неймовірно корисним.

2 хв на прочитання04 Січня 2024, 12:39
Користь горіха пекан для здоров'я Користь горіха пекан для здоров'я
Поділитись:

Хоча пекан може бути не першим горіхом, за яким ви потягнетеся в магазині, його поживні властивості та м'яка масляниста текстура роблять його неймовірно корисним.

Факти про поживні властивості горіха пекан

Приблизно 20 половинок несолоного горіха пекан містить:

  • 196 калорій
  • 3 грами білка
  • 20 грамів жиру
  • 4 грами вуглеводів
  • 3 грами клітковини (11% добової норми)
  • 1,3 міліграма цинку (10% ДВ)
  • 0,3 міліграма міді (35% ДВ)
  • 1,3 міліграма марганцю (60% ДВ)

Користь горіха пекан для здоров'я

Поряд з іншими горіхами, пекан відомий своїм “хорошим” вмістом ненасичених жирів. Незважаючи на те, що пекан має маслянистий смак, він містить не більше жирів, ніж інші горіхи. Насправді, пекан містить найбільше клітковини на порцію серед усіх горіхів. Ці поживні речовини в поєднанні з антиоксидантами, фітонутрієнтами та мінералами роблять пекан переможцем у категорії запобігання серцевим захворюванням та контролю ваги.

В одному з перших досліджень впливу пекану на здоров'я серця порівнювали 19 чоловіків і жінок з нормальним рівнем холестерину в крові, які їли ¾ чашки пекану на день або уникали горіхів протягом восьми тижнів. В учасників, які вживали пекан, рівень холестерину ЛПНЩ (поганого холестерину) знизився на 10% через 4 тижні, а через 8 тижнів — на 6%. Автори дослідження пов'язують ці зміни з ненасиченими жирами, що містяться в горіхах.

Нещодавнє дослідження показало, що жменя горіхів пекан щодня може покращити певні маркери серцево-судинних та метаболічних захворювань, таких як діабет 2 типу. Дослідники дали 25 дорослим з надмірною вагою та ожирінням дієту, багату на пекан, протягом 4 тижнів і спостерігали позитивні зміни в сироватковому інсуліні, інсулінорезистентності та функції бета-клітин підшлункової залози (які відіграють вирішальну роль в управлінні рівнем цукру в крові). У групі з пеканом також спостерігалося зниження маркерів, пов'язаних із серцево-судинними захворюваннями.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.