Догори
Дати відгук

Вісім хвороб, від яких захищає смачний шоколад

 Цей продукт захищає нас від розвитку сезонної хандри.

2 хв на прочитання28 Вересня 2023, 10:55
Поділитись:

Вживання шоколаду може захищати від розвитку багатьох порушень і хвороб. Але це вірно насамперед щодо гіркого або темного шоколаду.

 Цей продукт захищає нас від розвитку сезонної хандри, оскільки під впливом шоколаду активізується вироблення «гормонів радості» і знижується рівень стресового гормону кортизолу, який «командує» роздратуванням і нервовими зривами.

Крім того, регулярне вживання гіркого шоколаду є заходом запобігання інсульту та інфаркту. У ньому містяться флавоноли – речовини, які покращують стан судин і разом з цим кровопостачання мозку. У стінах Університету Луїзіани (США) було проведено дослідження, яке показало що темний шоколад, особливо в поєднанні з пребіотиками активізує ріст корисної флори кишечника, що виробляє протизапальні компоненти. Таким чином в організмі знижується ризик запалення в судинній стінці, з яким асоційовані інсульти.

Завдяки здатності шоколаду покращувати стан і функції органів кровоносної системи, його вживання лікарі вважають корисним для людей зі схильністю до тромбоутворення. У какао-бобах містяться поліфеноли, які надають на кров ефект, подібний до дії аспірину.

Згідно з даними, які були отримані вченими з Університету Брігама Янга, гіркий шоколад в розумних кількостях може захищати від розвитку цукрового діабету. Речовини в шоколаді нормалізують роботу клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін.

Іспанські вчені, у свою чергу, змогли встановити, що темний шоколад (строго в помірній кількості, не більше 30 грамів на добу) корисний при захворюваннях печінки. Дослідники констатували, що в складі шоколаду багато антиоксидантів, які зменшують пошкодження клітин печінки, а також запобігають різкі скачки тиску в печінкових судинах.

Ще гіркий або темний шоколад потрібно їсти людям з проблемою зайвої ваги. Їх він захищає від нападів сильного апетиту в позаурочний час. Крім того, шоколад нормалізує лімфоток і бореться з набряком – це відбувається за рахунок наявного в ньому кофеїну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.