Догори
Дати відгук

Названо доступний метод позбутися тривоги та депресії, навіть — хронічних

Фізична активність змінює фізичний та психічний стан.

1 хв на прочитання11 Листопада 2021, 23:46
Фото:
Development Foundation Фото: Development Foundation
Поділитись:

Дослідження, яке провели дослідники з Готенбурзького університету (Швеція), показало, що як помірні, так і більш виснажливі фізичні вправи полегшують симптоми тривоги та депресії. Навіть якщо розлади є хронічними. Про це пише Gothenburg university

Вони провели експеримент:

  • у ньому взяли участь 286 чоловіків та жінок.
  • приблизно половина учасників жила із тривожністю понад 10 років;
  • експеримент тривав упродовж 12 тижнів.

Вчені визначили ступінь тяжкості симптомів кожного добровольця і ​​потім випадково розділили їх у групи середнього або інтенсивного фізичного навантаження.

Групі контролю надали стандартні рекомендації щодо переваг фізичної активності.

Регулярна фізична активність допомогла всім учасникам експерименту почуватися набагато краще за 3 місяці. Вчені встановили: чим інтенсивніше займатися, тим краще результати корекції хронічної тривожності можна отримати.

Тренування проводилися тричі на тиждень по годині. Вони включали як кардіотренування, так і силові навантаження. Відмінності були лише у ступені інтенсивності занять.

Учасники групи помірної інтенсивності показали зниження симптомів тривожності приблизно в 3,5 рази, а добровольці з інтенсивними фізичними навантаженнями – майже в 5 разів.

Із попередніх досліджень вчені знали, що фізичне навантаження позитивно позначається на стані людей із депресією. Тепер вони отримали перше підтвердження аналогічного взаємозв'язку для корекції тривожності.

Нагадаємо, що зацикленість на оцінках у школі негативно впливає на дитячу психіку.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.