Варення-желе з будь-яких ягід: простий і смачний рецепт

1 хв на прочитання11 Липня 2022, 22:42

Воно виходить густе, в міру солодке і дуже смачне.

Варення-желе можна зварити з вишні, сливи, смородини чи порічок. «Філіжанка кави» ділиться універсальним рецептом.

Інгредієнти:

смородина — 12 склянок

цукор — 9 склянок

вода — 2 склянки

Приготування.

Ягоди поставити на вогонь, додати воду, з моменту закипання варити 15 хвилин на невеликому вогні.

Додати цукор, добре перемішати і варити ще протягом 15 хвилин на повільному вогні.

Розкласти варення по стерилізованих баночках, закрутити кришками.

Таке ж густе варення можна зварити і без води. Для цього потрібно просто засипати цукром ягоди, перемішати, залишити на 12 годин і варити протягом 20 хвилин після закипання. Охолодити, перетерти всю масу через сито, щоб видалити насіння і шкірку, поставити на плиту й варити на невеликому вогні 10 хвилин. Розлити в гарячому вигляді по банках і закрутити кришками.

Також ми розповідали про вишневе варення без кісточок «п’ятихвилинка».

Окрім того, ми писали про детокс-коктейль з огірком та яблуком: рецепт від дієтолога.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: