Варення-желе можна зварити з вишні, сливи, смородини чи порічок. «Філіжанка кави» ділиться універсальним рецептом.
Інгредієнти:
смородина — 12 склянок
цукор — 9 склянок
вода — 2 склянки
Приготування.
Ягоди поставити на вогонь, додати воду, з моменту закипання варити 15 хвилин на невеликому вогні.
Додати цукор, добре перемішати і варити ще протягом 15 хвилин на повільному вогні.
Розкласти варення по стерилізованих баночках, закрутити кришками.
Таке ж густе варення можна зварити і без води. Для цього потрібно просто засипати цукром ягоди, перемішати, залишити на 12 годин і варити протягом 20 хвилин після закипання. Охолодити, перетерти всю масу через сито, щоб видалити насіння і шкірку, поставити на плиту й варити на невеликому вогні 10 хвилин. Розлити в гарячому вигляді по банках і закрутити кришками.
Також ми розповідали про вишневе варення без кісточок «п’ятихвилинка».
Окрім того, ми писали про детокс-коктейль з огірком та яблуком: рецепт від дієтолога.