Догори
Дати відгук

Літня кухня: вишневе варення без кісточок «п’ятихвилинка»

Окрім того, процес приготування — це і пілінг, і маска, і «уколи вітаміну С» для шкіри рук.

3 хв на прочитання13 Липня 2022, 07:34
Поділитись:

Вишневе варення з кісточками — зручний варіант для тих, у кого нема часу і натхнення дрелювати ягоди. Але якщо вам треба швидко привести нігті та шкіру рук до ладу, «Зелена садиба» радить дієвий засіб: почистити миску вишень від кісточок — це і пілінг, і маска, і «уколи вітаміну С» для шкіри рук. Так, доглядаючи за руками, можна закрити на зиму вишневого варення без кісточок за рецептом, який називається «п’ятихвилинка».

Насправді процес приготуваня такого вишневого варення розтягується мало не на дві доби. Правда, варити його справді треба всього три рази по п’ять хвилин, весь інший час воно просто охолоджується. Ягоди при цьому зберігають форму й аромат.

Інгредієнти:

вишня (з кісточками) — 2,4 кг

цукор — 2 кг

На виході з цих інгредієнтів буде приблизно 2,5 л варення — 5 півлітрових баночок. Воно не дуже густе — це цілі вишні в сиропі. Якщо ви любите густе вишневе варення, вам доведеться варити його довше. Наприклад, тричі по 15 хвилин.

Приготування.

Вишні помити, дати воді стекти. Вийняти кісточки з ягід зручним способом.

Вишню викласти відразу в каструлю — для цієї кількості ягід найкраще підходить п’ятилітрова. Засипати ягоди цукром і залишити хоча б на кілька годин. Можна засипати вишню цукром на ніч, а зранку поставити варитися.

Головне, щоб вишня пустила достатньо соку, і цукор не підгорав на плиті. Якщо ви бачите, що соку недостатньо, хоч ягоди і простояли з цукром уже півдня (таке буває, коли вишня не достигла), ставте варитися варення на слабенький вогонь. Цукор нагріється і розтане, під дією вишні перетворившись на сироп.

Збираючи пінку, прокип’ятити варення рівно 5 хвилин і відставити охолоджуватися. На це піде в умовах спеки не менше 5-7 годин — варення має охолонути до приємної температури, бути ледь теплим, а не гарячим.

Знову поставитивишневе варення на плиту, довести до кипіння й варити 5 хвилин. Знову охолодити й закип’ятити 5 хвилин утретє. Після чого гаряче варення з вишні з кісточками розлити по стерилізованих баночках і закрутити стерильними кришками.

Щоб ягоди потрапили в кожну баночку рівномірно, можна спочатку розкласти по баночках вишню, а потім залити її сиропом. Тоді в кожній банці вишневого варення буде приблизно однаково і ягід, і сиропу.

Зберігати таке варення можна при кімнатній температурі. Взимку воно вам дуже стане в пригоді!

Також ми розповідали про те, кому категорично не можна їсти вишню.

Окрім того, ми писали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.