Догори
Дати відгук

Варення з гарбуза: надзвичайний смак

Дуже швидко, просто і без особливої мороки.

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 13:40
Поділитись:

Виходить таке варення неймовірно смачним та ароматним. Воно сподобається абсолютно всій вашій родині.

Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 40 хвилин

Інгредієнти:

гарбуз - 1600 г;

маленький апельсин - 4 шт.;

цукор - повний стакан 270 г;

лимон - 4 шт.

Процес приготування гарбузового варення.

  1. Вимийте гарбуз, зніміть з нього шкіру, видаліть все насіння. Наріжте його на більш дрібні шматочки. В кінцевому підсумку у вас вийде близько 1100 г. Помістіть порізаний гарбуз в каструлю. Сюди ж видавіть сік з апельсина і лимона. У підсумку повинно вийти десь 450 мл соку. Якщо у вас менше, то вичавіть більше соку або додайте води.

    Ви також можете додати шматочки яблука до інгредієнтів. Треба очистити 2-3 соковитих яблука, прибрати насіння. Наріжте їх на дрібні шматочки або натріть на тертці (використовуйте до 400 г). Ви також можете додати терті яблука до подрібненого гарбуза і повністю відмовитися від цитрусового соку. До яблук, ви повинні додати 1 склянку води в каструлю.

  2. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на повільному вогні близько 25 хвилин. Після закінчення цього часу шматочки гарбуза повинні вийти досить м'якими.
  3. Тепер потрібно все перебити блендером, щоб отримати дуже гладку консистенцію варення.

    Додайте повну склянку цукру. Ви можете використовувати звичайний цукор або додати тростинний цукор. Розмішайте варення і готуйте останні 15 хвилин без кришки.

    Примітка: навіть якщо яблука були додані в каструлю, ми не додаємо більше цукру. Разом з цукром, ви також можете додати 0,5 ч. л. кориці або імбиру в варення. Ви також можете налити 2 ст. л. свіжого імбирного соку.
  4. Приготуйте 8 чистих банок ємністю близько 240 мл кожна. Ви також можете використовувати банки різної ємності. Важливо, щоб разом вони мали мінімальну місткість 1900 мл (якщо яблука також були додані в варення, то вийде набагато більше). Банки повинні бути ідеально чистими, стерилізованими.

    Розлийте гарбузове варення в банки і закрутіть їх. Не заповнюйте їх повністю. Залиште мінімум 1 см вільного простору. Переверніть банки догори дном і залиште на годину. Баночки можуть бути додатково загорнуті в рушник (для більш повільного охолодження), але це не обов'язково.
  5. Після закінчення цього часу ви можете банки перевернути правильно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Кадрові перестановки в уряді: нові керівники у Держводагентстві та Міндовкілля
Кабмін провів кадрові зміни у Державному агентстві водних ресурсів та Міндовкілля
1 хв на прочитанняВчора
Фото: BILD
У Мадриді поліція виявила в ресторані м'ясо міських голубів, яке видавалося за качку по-пекінськи
1 хв на прочитанняВчора
Компенсація 25% на українську агротехніку: перелік оновлено до 13 000+ позицій. Фото ілюстративне
Програма компенсації агротехніки розширилась до понад 13 тисяч позицій
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень — ТОП-3 простих ідей для всієї родини
2 хв на прочитанняВчора
У Європі посилюють заходи безпеки через поширення ящуру — не виключають, що він може мати штучне походження
1 хв на прочитанняВчора
На українському ринку з’явилися перші партії вітчизняних тепличних помідорів
1 хв на прочитання10 Квітня 2025
Аномальне похолодання на Івано-Франківщині сповільнило темпи посівної кампанії
1 хв на прочитання10 Квітня 2025
Аграрії Чернігівщини отримають 54 модульні зерносховища від Мінагрополітики та ФАО
2 хв на прочитання10 Квітня 2025