- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Варення з гарбуза: надзвичайний смак
Виходить таке варення неймовірно смачним та ароматним. Воно сподобається абсолютно всій вашій родині.
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 40 хвилин
Інгредієнти:
гарбуз - 1600 г;
маленький апельсин - 4 шт.;
цукор - повний стакан 270 г;
лимон - 4 шт.
Процес приготування гарбузового варення.
- Вимийте гарбуз, зніміть з нього шкіру, видаліть все насіння. Наріжте його на більш дрібні шматочки. В кінцевому підсумку у вас вийде близько 1100 г. Помістіть порізаний гарбуз в каструлю. Сюди ж видавіть сік з апельсина і лимона. У підсумку повинно вийти десь 450 мл соку. Якщо у вас менше, то вичавіть більше соку або додайте води.
Ви також можете додати шматочки яблука до інгредієнтів. Треба очистити 2-3 соковитих яблука, прибрати насіння. Наріжте їх на дрібні шматочки або натріть на тертці (використовуйте до 400 г). Ви також можете додати терті яблука до подрібненого гарбуза і повністю відмовитися від цитрусового соку. До яблук, ви повинні додати 1 склянку води в каструлю.
- Накрийте каструлю кришкою і готуйте на повільному вогні близько 25 хвилин. Після закінчення цього часу шматочки гарбуза повинні вийти досить м'якими.
- Тепер потрібно все перебити блендером, щоб отримати дуже гладку консистенцію варення.
Додайте повну склянку цукру. Ви можете використовувати звичайний цукор або додати тростинний цукор. Розмішайте варення і готуйте останні 15 хвилин без кришки.
Примітка: навіть якщо яблука були додані в каструлю, ми не додаємо більше цукру. Разом з цукром, ви також можете додати 0,5 ч. л. кориці або імбиру в варення. Ви також можете налити 2 ст. л. свіжого імбирного соку. - Приготуйте 8 чистих банок ємністю близько 240 мл кожна. Ви також можете використовувати банки різної ємності. Важливо, щоб разом вони мали мінімальну місткість 1900 мл (якщо яблука також були додані в варення, то вийде набагато більше). Банки повинні бути ідеально чистими, стерилізованими.
Розлийте гарбузове варення в банки і закрутіть їх. Не заповнюйте їх повністю. Залиште мінімум 1 см вільного простору. Переверніть банки догори дном і залиште на годину. Баночки можуть бути додатково загорнуті в рушник (для більш повільного охолодження), але це не обов'язково. - Після закінчення цього часу ви можете банки перевернути правильно.