Вафельний торт із заварним кремом готується без випікання — фактично треба просто приготувати крем і змастити готові вафельні коржі.
Інгредієнти:
вафельні коржі — 140 г (1 упаковка);
молоко — 500 мл;
масло вершкове — 60 г;
крохмаль кукурудзяний — 50 г;
цукор — 100 г;
яйця (жовтки) — 4 шт.;
ванілін — 2 дрібки;
шоколад темний (за бажанням);
кокосова стружка (за бажанням).
Приготування.
У каструльку перелити молоко та поставити його на плиту, щоб нагрівалося.
Розділити яйця на білки та жовтки. Білки не знадобляться — їх можна використовувати для приготування інших страв.
У мисці з'єднати цукор, ванілін, яєчні жовтки та кукурудзяний крохмаль.
Віничком перемішати.
Коли молоко стане гарячим, майже закипить, 1/3 частину перелити в миску із цукрово-крохмальною сумішшю.
Швидко й інтенсивно перемішати віничком.
Потім перелити суміш назад у каструльку з молоком, що залишилося, також інтенсивно перемішуючи.
Поставити каструльку на плиту і варити крем на середньому вогні, постійно перемішуючи, поки на поверхні не з'являться великі бульбашки (близько 7-8 хвилин). Крем має стати густим.
Зняти каструльку із заварним кремом із плити, додати в нього вершкове масло.
Перемішувати до розчинення олії та набуття кремом глянсового блиску.
Накрити крем плівкою в контакт із поверхнею і залишити остигати до кімнатної температури.
Коли крем охолоне, перемішати його.
Щоби крем став гладким, збити його міксером близько 1 хвилини.
Тепер можна зібрати торт.
На робочу поверхню викласти перший вафельний корж.
Змастити корж частиною крему.
Потім викласти на корж із кремом другий вафельний корж і змастити тонким шаром крему. Таким чином, чергуючи коржі та крем, зібрати весь торт. Верх і боки торта також змастити кремом. На весь об'єм крему може знадобитися 7 коржів прямокутної форми розміром 17х25 см.
Поверхню торта прикрасити тертим шоколадом і кокосовою стружкою — просто і по-домашньому.
Поставити вафельний торт у холодильник на 1 годину. Після цього розрізати торт на шматочки та подати до столу під час десерту.
Заварний крем добре просочує вафельні коржі. Торт сподобається любителям м'яких тортів, де мінімум тіста та максимум крему.
Також ми писали про торт із вівсяного печива з бананами та сметаною — простий десерт без випікання.