Догори
Дати відгук

Туристи будуть знати, куди не варто пхатись

В Земельному кадастрі буде видно всі заповідникі

2 хв на прочитання06 Березня 2020, 14:38
на Земельному кадастрі мають бути відображені всі види природоохоронних територій. У тому числі усі зони національних та ландшафтних природних парків, біосферних заповідників та парків-пам’яток садового мистецтва. на Земельному кадастрі мають бути відображені всі види природоохоронних територій. У тому числі усі зони національних та ландшафтних природних парків, біосферних заповідників та парків-пам’яток садового мистецтва.
Поділитись:

В Земельному кадастрі буде видно усі заповідні території.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України постановою №134 від 20 лютого 2020 р., передає GreenPost.

Відповідні зміни до законодавства внесли через доповнення Порядку ведення державного земельного кадастру (ДЗК).

"У додатку 2 до Порядку змінили трактування коду 0.16 з "Ключові території екомережі". Він тепер включає більше компонентів і називається "Ключові території екомережі (території та об’єкти природно-заповідного фонду та ін.)", – повідомляє Fb сторінка Української природоохоронної групи (УПГ).

Це означає, що у Земельному кадастрі мають бути відображені всі види природоохоронних територій, включаючи зони національних та ландшафтних природних парків, біосферних заповідників та парків-пам’яток садового мистецтва.

Крім того, будуть додані охоронні зони усіх заповідних територій та території, зарезервовані для подальшого заповіднання. Це означає, що всі функційні зони всіх заповідників будуть нанесені і відображені на публічній кадастровій карті.

"Це важливо, бо допоможе природоохоронцям відстоювати права природи, адже відразу покаже, де не можна планувати рубки, забудову або оранку", – прокоментував GreenPost новацію експерт Всеукраїнської екологічної ліги Олексій Бурковський.

На думку активістів УПГ, зміни до нормативного документа потягнуть за собою завершення створення та налагодження роботи багатьох заповідних об’єктів.

Відтепер інформація про всі типи природоохоронних територій, що потраплятиме до Державного земельного кадастру, потрапить автоматично й у всі інші. Зокрема, до ресурсних кадастрів, що ведуться іншим урядовими органами. Наприклад, у Держгеонадра, де планується видобуток корисних копалин.

Після цього буде простіше опротестовувати створення нових кар’єрів і торфорозробок на заповідних землях, пояснюють екоактивисти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.