Догори
Дати відгук

Від студентської ідеї до бізнесу: молодий аграрій із Одещини створив тепличне господарство з мікрозелені

Павло Коєн із Ширяєвого на Одещині у 25 років збудував два тепличних господарства та постачає мікрозелень до супермаркетів

1 хв на прочитання28 Вересня 2025, 18:48
Павло Коєн із Ширяєвого на Одещині у 25 років збудував два тепличних господарства та постачає мікрозелень до супермаркетів Павло Коєн із Ширяєвого на Одещині у 25 років збудував два тепличних господарства та постачає мікрозелень до супермаркетів
Поділитись:

На Одещині 25-річний фермер Павло Коєн розвиває агробізнес нового покоління. Він збудував теплиці та налагодив промислове вирощування мікрозелені й салатів, які нині постачає до українських супермаркетів. Повідомляє Південь сьогодні.

Свою справу Павло почав у розпал війни, довівши, що малий бізнес може розвиватися навіть у кризові часи — за умови правильної підтримки. Одним із ключових інструментів став кредит під гарантії Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

25-річний фермер із Ширяєвого на Одещині вирощує мікрозелень у промислових масштабах
25-річний фермер із Ширяєвого на Одещині вирощує мікрозелень у промислових масштабах
«Ми отримали кредит у ПАТ „Банк Восток“ на суму 550 тисяч гривень. Частина коштів пішла на обіг, решта — на інвестиції. Фонд допоміг забезпечити заставу, що стало вирішальним для старту», — розповів фермер.

За його словами, процес отримання фінансування тривав кілька місяців, адже документацію він готував самостійно. Попри бюрократичні виклики, Павло називає програму реальним поштовхом для розвитку малого агробізнесу.

Разом із тим молодий підприємець наголошує: нинішніх інструментів підтримки для таких господарств, як його, ще недостатньо. «Є гранти для стартапів і великі програми для агрохолдингів. А для середніх підприємців, які працюють відкрито, офіційно й сплачують податки, можливостей замало. А саме з них формується майбутній середній клас», — підкреслює він.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Ціни на борщовий набір впали втричі: надлишок продукції та воєнні ризики обвалили ринок
2 хв на прочитанняВчора
Європейський день винного туризму — історія, традиції, маршрути. Фото: Shutterstock
Смак подорожей у келиху: як Європа святкує день винного туризму
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Лоза, що дає життя: як українські винороби і садівники створюють нову культуру
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Від форелі на Закарпатті до 2,4 млн товстолоба на Одещині: масштабне зариблення водойм
2 хв на прочитання08 Листопада 2025
Червоне з характером: коли Мерло займає центр уваги
1 хв на прочитання07 Листопада 2025
На ринку кукурудзи ціновий стрибок: українські фермери гальмують збирання в очікуванні сухого зерна
2 хв на прочитання05 Листопада 2025
Двоє працівників агрохолдингу загинули на Чернігівщині, наблизившись до нерозірваного російського БпЛА.
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
У Раді зареєстрували законопроєкт про оподаткування новостворених фермерських господарств
1 хв на прочитання04 Листопада 2025