Догори
Дати відгук

Ультразвуковий пластир: нова розробка науковців має величезний потенціал для клінічної діагностики (ВІДЕО)

Пацієнтам прикріплюватимуть невеликий пластир, який «дивитися всередину тіла» протягом 48 годин.

1 хв на прочитання21 Серпня 2023, 16:46
Скріншот відео Скріншот відео
Поділитись:

Науковці створили пластир, який може забезпечити ультразвукове зображення внутрішніх органів. Інноваційний пристрій призначений насамперед для довгострокової візуалізації. Передбачається, що пацієнту не треба буде відвідувати медичний заклад кілька разів, аби лікарі могли спостерігати його стан за допомогою ультразвукової діагностики. Про це розповідає лікар Олександра Литкіна.

Зараз пристрій вимагає дротового підключення для перегляду зображень, але інженери Массачусетського технологічного інституту працюють над тим, аби зробити його бездротовим. У майбутньому пацієнтам прикріплюватимуть невеликий пластир, який «дивитися всередину тіла» протягом 48 годин.

Науковці хочуть, щоб одночасно до людини прикріплювалися кілька пластирів до різних місць на тілі. Ці «патчі» зв'язуватимуться з мобільним телефоном пацієнта, а алгоритми штучного інтелекту будуть аналізувати зображення на запит.

Науковці вважають, що такий інструмент ультразвукової візуалізації має величезний потенціал для клінічної діагностики, але роздільна здатність і тривалість роботи наявних ультразвукових патчів відносно низькі, і вони не можуть «показувати» глибокі органи. Щоб досягти кращої роздільної здатності, дослідники з'єднали жорсткі транзистори з липким шаром, що дозволяє прикріпити наклейку до шкіри користувача. Це запобігає зсуву транзисторів відносно один одного, але зберігає контакт зі шкірою. Шар гідрогелю в нижній частині пластиру дозволяє поширюватися звуковим хвилях і оточений шаром еластомеру, який запобігає висиханню гелю.

Також ми писали, що функції мозку можна відновити навіть через кілька років після інсульту: науковці зробили шокуюче відкриття.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.