Домашній лимонад відрізняється від магазинного натуральними інгредієнтами, відсутністю консервантів і зайвого цукру. До того ж його завжди можна підлаштувати його смак під свої вподобання, регулюючи кількість цукру та лимонного соку на свій смак або додавши свіжі фрукти, м'яту чи мед. Виходить дуже освіжаючий напій — у спеку саме те!
Інгредієнти:
лимони — 3 шт.;
апельсини — 2 шт.;
вода — 2 л + 200 мл для сиропу;
цукор — 200 г;
м'ята свіжа (за бажанням) — до смаку.
Приготування.
Для сиропу з'єднати 200 мл води та цукор. Довести до кипіння і варити кілька хвилин до повного розчинення цукру.
Поки сироп вариться і трохи остигає, вимити фрукти, вичавити сік з 2 лимонів та 1 апельсина. (Щоб легше було тиснути сік, цитрусові можна поставити на 30 секунд у мікрохвильову піч на високу потужність — тоді вони охочіше віддадуть весь сік.) Лимон, що залишився, й апельсин нарізати кружальцями. Кружальця апельсина можна розрізати навпіл.
У велику скляну посудину (банку, лимонадник) викласти нарізані фрукти, додати сік, сироп і залити холодною водою.
Добре перемішати — лимонад готовий.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.