Догори
Дати відгук

Освіжаючий лимонад із м'ятою й імбиром — ідеальний напій для спекотного дня

Поєднання солодкості, кислинки та свіжості.

2 хв на прочитання19 Липня 2025, 06:22
Фото: Thyme-and-envy.com Фото: Thyme-and-envy.com
Поділитись:

Цей лимонад ідеально підходить для спекотних днів — він освіжає, бадьорить і має приємну гостринку від імбиру.

Інгредієнти.

вода — 1 склянка (250 мл); 

цукор — 1 склянка (200 г);

дрібно натертий чи порізаний тонкими кружальцями імбир — 2-3 столові ложки;

свіже, злегка утрамбоване листя м'яти  1/2 склянки;

свіжовичавленого лимонного соку — 1 склянка (приблизно 4-6 лимонів);

холодна вода — 3-4 склянки (750 мл — 1 л);

скибочки лимона, свіжі гілочки м'яти та тонкі кружальця імбиру — для прикраси (за бажанням);

кубики льоду — до смаку.

Приготування.

У невеликій каструлі змішати воду та цукор. Довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

Додати натертий імбир. Зменшити вогонь і кип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин, щоб імбир віддав свій аромат.

Зняти з вогню і додати листочки м'яти. Добре перемішати.

Накрити каструлю й дати сиропу настоятися щонайменше 30 хвилин (або довше, щоб отримати інтенсивніший смак).

Процідити сироп через дрібне сито, щоб видалити шматочки імбиру та м'яти. Дати сиропу повністю охолонути.

У великому глечику змішати свіжовичавлений лимонний сік і охолоджений імбирно-м'ятний сироп.

Додати 3-4 склянки холодної води (або газованої води, якщо ви віддаєте перевагу шипучому лимонаду). Скуштувати й відрегулювати кількість води чи сиропу до смаку — можливо, вам захочеться додати більше солодкості чи кислоти.

Добре перемішати.

Наповнити склянки льодом. Налити лимонад у склянки. Прикрасити скибочками лимона, свіжими гілочками м'яти та тонкими кружальцями імбиру.

Насолоджуйтесь!  

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Нові правила сплати за землю: спрощення переходу обов’язків при зміні власника нерухомості
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Хелловін: від кельтських традицій до українських інтерпретацій
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке (ФОТО)
1 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Грип птиці: Держпродспоживслужба закликає вжити заходів безпеки через міграцію диких птахів
1 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Вивантаження зерновозів у портах Великої Одеси збільшилося на третину за тиждень
2 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Конкуренція на ринку яблук загострилася
2 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
У Женеві обговорили глобальні біологічні загрози
У Женеві обговорили глобальні біологічні загрози
1 хв на прочитаннягодина тому
Чехія урізає соцвиплати для українських біженців з 400 тис. осіб: подробиці нової політики
Чехія планує скоротити соцвиплати для українських біженців
2 хв на прочитання9 годин тому
Катерина Флекман. Психологиня, поетка, волонтерка
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитання9 годин тому
Фото ілюстративне
2 листопада в окремих регіонах будуть застосовані обмеження світла, – Укренерго
1 хв на прочитанняВчора
В Україні на одного доларового мільйонера менше: посадовицю екоінспекції викрито на незаконному збагаченні
1 хв на прочитанняВчора
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитанняВчора
Як боротися з кліматичними викликами та екологічними наслідками війни вже сьогодні - думка молоді
3 хв на прочитанняВчора
Україну закликають ратифікувати Угоду про відкрите море
2 хв на прочитанняВчора