- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Освіжаючий лимонад із м'ятою й імбиром — ідеальний напій для спекотного дня
Освіжаючий лимонад із м'ятою й імбиром — ідеальний напій для спекотного дня
Поєднання солодкості, кислинки та свіжості.

Цей лимонад ідеально підходить для спекотних днів — він освіжає, бадьорить і має приємну гостринку від імбиру.
Інгредієнти.
вода — 1 склянка (250 мл);
цукор — 1 склянка (200 г);
дрібно натертий чи порізаний тонкими кружальцями імбир — 2-3 столові ложки;
свіже, злегка утрамбоване листя м'яти 1/2 склянки;
свіжовичавленого лимонного соку — 1 склянка (приблизно 4-6 лимонів);
холодна вода — 3-4 склянки (750 мл — 1 л);
скибочки лимона, свіжі гілочки м'яти та тонкі кружальця імбиру — для прикраси (за бажанням);
кубики льоду — до смаку.
Приготування.
У невеликій каструлі змішати воду та цукор. Довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
Додати натертий імбир. Зменшити вогонь і кип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин, щоб імбир віддав свій аромат.
Зняти з вогню і додати листочки м'яти. Добре перемішати.
Накрити каструлю й дати сиропу настоятися щонайменше 30 хвилин (або довше, щоб отримати інтенсивніший смак).
Процідити сироп через дрібне сито, щоб видалити шматочки імбиру та м'яти. Дати сиропу повністю охолонути.
У великому глечику змішати свіжовичавлений лимонний сік і охолоджений імбирно-м'ятний сироп.
Додати 3-4 склянки холодної води (або газованої води, якщо ви віддаєте перевагу шипучому лимонаду). Скуштувати й відрегулювати кількість води чи сиропу до смаку — можливо, вам захочеться додати більше солодкості чи кислоти.
Добре перемішати.
Наповнити склянки льодом. Налити лимонад у склянки. Прикрасити скибочками лимона, свіжими гілочками м'яти та тонкими кружальцями імбиру.
Насолоджуйтесь!
Більше новин читайте на GreenPost.







