Догори
Дати відгук

У МОЗ заплуталися із термінами вакцинації вчителів

Максим Степанов одночасно говорить про те, що освітяни і на другому, і на третьому етапі вакцинації.

1 хв на прочитання19 Березня 2021, 12:15
Максим Степанов заплутався з термінами вакцинації українських освітян і не зміг назвати конкретні дати Максим Степанов заплутався з термінами вакцинації українських освітян і не зміг назвати конкретні дати
Поділитись:

У МОЗ не збираються вакцинувати вчителів і викладачів раніше, ніж це передбачає загальнодержавний план щеплення від ковіду. Про це 19 березня у парламенті під час «години запитань» до Уряду заявив  міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Усе почалося з того, що із запитанням до нього звернулася парламентарка від партії «Європейська Солідарність» Софія Федина. Вона запитала, коли профільне міністерство планує розпочати вакцинацію освітян.

«Працівників закладів освіти почнемо щеплювати на третьому етапі. Ми не збираємося відходити від цього плану. Ми вже на другому етапі, і вже в максимально стислі терміни, залежно від постачання вакцин, ми перейдемо на третій етап», — відповів Степанов.

Але ще нещодавно, 5 березня, з парламентської трибуни Максим Степанов заявляв протилежне. Він запевняв, що педагоги загальноосвітніх шкіл і викладачі вищих навчальних закладів зможуть отримати щеплення від ковіду до початку навчального року.

«Освітяни входять у другий етап вакцинації. Вересень-жовтень це задалеко. Хочу вас запевнити, що це відбудеться скоріше», — сказав Шмигаль.

Він також додав, що профільне міністерство свідомо не встановлювало строки етапів щеплення проти коронавірусу через плани каскадного розгортання вакцинування.

Як стало відомо раніше, у першу чергу від коронавірусу можуть почати вакцинувати служителів культу, а от ситуація з освітянами та журналістами поки до кінця не з'ясована. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.