Догори
Дати відгук

Стало відомо, кого додадуть у списки першочергової вакцинації від ковіду

«Посунути» у черзі на антикоронавірусний укол можуть священнослужителів. А от педагоги отримають свої щеплення лише у вересні.

1 хв на прочитання04 Березня 2021, 13:20
Шмигаль розглядає можливість у першу чергу вакцинувати служителів культу Шмигаль розглядає можливість у першу чергу вакцинувати служителів культу
Поділитись:

У першу чергу від коронавірусу можуть почати вакцинувати служителів культу, а от ситуація з освітянами та журналістами поки до кінця не з'ясована. Про це стало відомо 4 березня під час презентації річного звіту діяльності Кабміну. 

Почалося все з того, що прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля кореспондентка одного з видань запитала, чи планують в уряді у першу чергу провакцинувати від ковіду освітян і журналістів. За її словами, така практика у країнах Європи вже втілюється в життя.

На це очільник уряду відповів, що заради педагогів і працівників ЗМІ сформовану дорожню карту вакцинації змінювати не будуть. Освітяни отримають свої перші щеплення у вересні 2021 року. А журналісти зможуть провакцинуватися, якщо на першому етапі щеплення проти ковіду залишаться залишки препарату. 

Натомість Шмигаль заявив про те, що у черзі на антикоронавірусний укол можуть «посунути» священнослужителів. Мовляв, вони теж тісно контактують із людьми та можуть наражатися на небезпеку.

Як стало відомо раніше, за найоптимістичнішим сценарієм населення планети не вакцинують навіть за два роки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.