Догори
Дати відгук

У МОН обговорили питання гендерної рівності, інклюзивного навчання та безбар'єрності

За результатами засідання, Рада сформувала заяву про підтримку Національної стратегії

2 хв на прочитання23 Липня 2024, 14:37
Питання гендерної рівності, інклюзивного навчання та безбар'єрності Питання гендерної рівності, інклюзивного навчання та безбар'єрності
Поділитись:

17 липня відбулося засідання Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття при Міністерстві закордонних справ України. Захід ініційовано першою леді Оленою Зеленською, присутні — представники уряду та міжнародних організацій. Від МОН участь в обговоренні взяла заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова.

Під час засідання обговорили виклики у сфері безбар'єрності, спричинені війною, та перспективи їхнього подолання. Особливу увагу надали питанням створення рівних можливостей в освіті, пишуть у МОН. 

«Забезпечення рівних прав та можливостей в освіті для кожного і кожної є одним із головних пріоритетів державної політики в Україні. Нас не зупиняють тривоги, ракетні удари, шахеди в повітряному просторі. Ми маємо забезпечити підтримку та можливості в освіті для всіх», — наголосила Євгенія Смірнова.

Заступниця міністра розповіла про ключові досягнення МОН у сфері інклюзивної освіти:

  • затверджено національну стратегію розвитку інклюзивного навчання до 2029 року;
  • реалізовано 36 заходів із плану створення безбар'єрного простору на цей рік;
  • забезпечено 100% потреби в підручниках шрифту Брайля;
  • закуповуються інклюзивні автобуси;
  • розбудовується мережа інклюзивно-ресурсних центрів.

Також під час обговорення поділились здобутками ДУ «Школа супергероїв» та проєктів для військових — порталу «Освіта для ветеранів» для навчання та перекваліфікації учасників бойових дій і проєкту «Точка дотику» для психолого-педагогічного супроводу осіб, які втратили зір внаслідок війни.

«У наших планах — створити в Україні таку систему освіти, щоб кожен і кожна, хто прагне здобувати знання і професію, мали безбар'єрний доступ до всіх можливостей», — додала пані Євгенія.

За результатами засідання, Рада сформувала заяву про підтримку Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року. МОН продовжуватиме роботу над упровадженням безбар'єрності в освітній сфері, співпрацюючи з міжнародними партнерами та використовуючи найкращий світовий досвід.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost