Догори
Дати відгук

У Херсоні судитимуть керівників НПП за сприяння браконьєрству — збитки 62 млн грн

Браконьєрство тривало декілька років поспіль.

1 хв на прочитання01 Листопада 2021, 18:05
Фото: Херсонська прокуратура Фото: Херсонська прокуратура
Поділитись:

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника природного парку за фактами службового підроблення та службової недбалості (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України), а також його заступника за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Зазначається, що слідством установлено, що обвинувачені, наділені службовими повноваженнями щодо збереження, відтворення та раціонального використання природних ресурсів у межах відомчої території, допустили низку порушень. Протягом 2019–2020 років посадовці, володіючи інформацією про закінчення лімітів використання водних ресурсів — певних видів риб, — не вжили заходів щодо зупинення промислового вилову.

«Понад те, керівник, знаючи про понаднормовий вилов водних живих біоресурсів, для приховання такого факту підписав звіт про використання природних ресурсів у межах парку, відомості в якому не відповідали дійсності. Як наслідок, дії обвинувачених призвели до настання тяжких наслідків у вигляді матеріальної шкоди в розмірі понад 62 млн грн», — ідеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України Управління СБУ в Херсонській області.

Задля відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокуратурою заявлено цивільний позов на вищевказану суму.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області податківиця «не помітила» недоплати 50 млн грн екоподатку — ДБР повідомило їй про підозру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.