Туристи привезли до Європи небезпечну хворобу з курортів Єгипту, Гваделупи та Мартініки

2 хв на прочитання24 Червня 2024, 13:06
Фото ілюстративне

Серед мандрівників зростає кількість випадків захворювання на лихоманку Денге.

Франція повідомила про понад 600 випадків захворювання на лихоманку Денге, переважно серед мандрівників, які повертаються з Гваделупи або Мартініки. Тим часом Італія повідомила про три випадки захворювання на лихоманку Денге з 10 червня, пов'язані з мандрівниками, які відвідали Шарм-ель-Шейх, Єгипет, на коротку відпустку в травні 2024 року. У зв’язку з цим у Міністерстві закордонних справ Великої Британії попередили британських туристів, які повертаються з популярних місць відпочинку в Європі та за її межами, про серйозну небезпеку для здоров'я. Їх закликають бути пильними щодо симптомів і вживати заходів для запобігання інфекції, розповідає Express.

Лихоманка Денге, потенційно смертельна хвороба, що передається комарами, раніше була відома як «лихоманка перелому кісток» через сильний біль, який вона викликає в м'язах і суглобах.

Симптоми Денге зазвичай з'являються через чотири-десять днів після укусу комара і можуть включати високу температуру, сильний головний біль, біль за очима, біль у м'язах і суглобах, нудоту, набряк залоз і плямистий висип.

У важких випадках може спостерігатися сильний біль у животі, постійне блювання, прискорене дихання, кровотеча з ясен або носа, сильна втома, неспокій, а також кров у блювотних масах або випорожненнях.

Щоб уникнути Денге, мандрівникам рекомендується носити одяг і штани з довгими рукавами, особливо на світанку й у сутінках, використовувати засоби від комах, що містять DEET, зачиняти вікна та двері чи використовувати екрани, а також спати під москітною сіткою, обробленою інсектицидом, навіть удень.

Захворювання може погіршитися через кілька днів після появи перших симптомів, причому деякі люди відчувають тимчасове покращення стану, після чого протягом 24-48 годин розвиваються більш тяжкі симптоми.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: