Догори
Дати відгук

Цукерки із будь-яких сухофруктів у шоколаді — простий десерт

З такими цукерками будь-який десерт перетвориться на свято.

2 хв на прочитання23 Листопада 2022, 00:25
Поділитись:

Для приготування цукерок із сухофруктів у шоколаді можна використовувати і будь-які сухофрукти, і будь-який вид шоколаду. Відбирати пропорції й асортименти можна на свій смак. Найпоширеніша пропорція — 200 г сухофруктів на 100 г шоколаду.

Інгредієнти:

шоколад — 100 г;

курага — 50 г;

чорнослив — 50 г;

родзинки — 40 г;

фініки — 30 г;

журавлина в'ялена — 30 г.

Приготування.

Сухофрукти перекласти у миску й залити гарячою водою на 3 хвилини.

Потім злити воду, а сухофрукти обсушити на чистому кухонному рушнику. За необхідності видалити кісточки (з фініків, наприклад).

Сухофрукти перекласти у чашу блендера чи кухонного комбайна.

Подрібнити мікс сухофруктів до пастоподібного стану.

Замість подрібнення у комбайні сухофрукти можна пропустити через м'ясорубку.

Шоколад розламати на невеликі шматочки й покласти у миску.

Розтопити шоколад на водяній лазні або в мікрохвильовій печі при мінімальній потужності імпульсами по 10-15 секунд.

Підготувати силіконову форму для цукерок. За допомогою кондитерського пензлика змастити розтопленим шоколадом дно і стінки кожної виїмки. Поставити форму у морозильну камеру на 10 хвилин.

Дістати форму з морозильної камери і нанести другий шар шоколаду. Знову відправити форми в морозилку ще хвилин на 5.

Через 5 хвилин дістати форму з морозилки — шоколадні напівсфери застигли.

Потрібно розкласти у форми начинку з сухофруктів і згладити поверхню кожної цукерки.

Вкрийте шоколадом кожну цукерку, закриваючи начинку. Це буде дно цукерок. Покласти цукерки в морозильну камеру ще на 5 хвилин, аби шоколадні денця застигли.

Готові цукерки витягнути із форм.

Від силіконових форм цукерки відділяються дуже легко і виходять красивими й акуратними, але якщо у вас немає такої форми — потрібно просто сформувати із сухофруктової начинки кульки й умочити їх у розтоплений шоколад.

Домашні цукерки із сухофруктів готові.

З такими цукерками будь-який десерт перетвориться на свято.

Також ми розповідали про цукерки з манної крупи з какао — легкий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитаннягодина тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання8 годин тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання9 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора