Торт-пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею: як швидко приготувати в домашніх умовах

3 хв на прочитання19 Лютого 2023, 00:39

Хоча потім потрібно буде дати йому час просочитися кремом.

Торт-пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею — це справжній кулінарний шедевр, але його можна приготувати в домашніх умовах. Це вимагає не так багато часу, та й продукти у рецепті цілком звичайні. Хіба що масло для крему потрібне 82,5 %.

Інгредієнти:

яйця (великі) — 6 шт. (300 г) для тіста + 1 шт. для крему;

цукор — 200 г для тіста + 200 г для крему;

масло вершкове (розм'якшене) — 250 г для тіста + 250 г для крему + 50 г для глазурі;

ванільний цукор — 1 ч. л. + 1 ч. л. для крему;

сіль — 1/2 ч. л.;

розпушувач — 10 г;

борошно — 380 г;

какао — 20 г;

молоко — 30 мл для тіста + 400 мл для крему;

вишня без кісточок (заморожена) — 350 г;

кукурудзяний крохмаль — 20 г (2 ст. л.);

шоколад темний — 200 г.

Приготування.

Почати слід із заварної основи крему.

Поєднати в сотейнику 200 г цукру, кукурудзяний крохмаль, 1 ч. л. ванільного цукру. Додати яйце і добре перемішати в однорідну масу.

Додати 400 мл молока, перемішати. Сотейник поставити на середній вогонь. Варити суміш до загусання, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

Щойно молочна суміш загусне, відразу зняти з вогню, перелити в миску, накрити в контакт харчовою плівкою і дати охолонути до кімнатної температури.

Тим часом приготувати тісто.

Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури, крім вишні.

250 г розм'якшеного вершкового масла, 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, сіль, збити міксером на високій швидкості до світлої маси, до повного з'єднання.

Додати по одному яйцю та кожну порцію збити до однорідної маси.

Просіяти борошно та розпушувач і замісити тісто.

Приблизно 1/3 частину тіста відкласти до іншої миски (400 г).

Додати какао, 30 мл молока та перемішати до однорідності. Це буде шоколадне тісто.

Дно та боки форми (найкраще 32х24 см) вистелити пергаментом для випічки. Викласти світле тісто, розрівняти.

Зверху викласти шоколадне тісто й акуратно розподілити по всьому світлому тісту.

Потім викласти вишню без кісточок (заморожену не розморожувати), трохи утоплюючи в тісто.

Випікати 35-40 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 °С.

Готовність визначати дерев'яною шпажкою, при проколюванні не повинно бути слідів сирого тіста.

Залишити бісквіт у формі і дати йому повністю охолонути (якщо любите вологий бісквіт, тоді охолоджений бісквіт просочіть солодкою водою чи молоком).

Тим часом приготувати крем.

Збити 250 г вершкового масла (воно має бути добре розм'якшеним).

Додати частинами заварну основу (кімнатну температуру) і добре збити міксером до однорідної маси.

На пиріг, що остигнув, викласти крем і прибрати в холодильник, аби крем застиг.

Приготувати глазур: шоколад і залишки вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд (головне не перетримати, інакше шоколад згорнеться).

Вилити глазур на застиглий крем, розрівняти. Потім за допомогою шпателя зробити на глазурі хвилясті доріжки.

Поставити в холодильник для застигання.

Дістати торт разом із папером із форми, обрізати краї, розрізати на шматочки потрібного розміру.

Торт-пиріг «Хвилі Дунаю» готовий. Смачного!

Також ми писали про торт «Червоний оксамит» у домашніх умовах: легкий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: