Догори
Дати відгук

Торт «Червоний оксамит» у домашніх умовах: легкий рецепт

Готувати його краще у духовці, а не в мультиварці.

2 хв на прочитання18 Лютого 2023, 00:39
Поділитись:

Торт «Червоний оксамит» можна приготувати в домашніх умовах. При цьому є деякі тонкощі.

Випікати його в мультиварці не варто, тому що бісквіт виходить із дуже великими порами — це не дуже гарно виглядає в розрізі. Також обов'язково зверніть увагу на термін придатності соди та розпушувача, інакше коржі не піднімуться. Окрім того, щоби тісто вийшло яскраво-червоного кольору, використовуйте саме гелевий, а не сухий барвник.

Інгредієнти:

борошно — 340 г;

цукор — 300 г;

какао — 1 ст. ложка;

сіль — ¼ ч. ложки;

розпушувач — 2 ч. ложки;

сода — 1 ч. ложка;

яйця — 3 шт.;

кефір 3,2 % — 200 мл;

вершки 33 % — 80 г;

олія соняшникова — 300 г;

барвник харчовий червоний (гелевий) — 2 ч. ложки;

масло вершкове 82,5 % — 100 г;

пудра цукрова — 100 г;

сир вершковий (Філадельфія) — 350 г.

Приготування.

Усі сухі інгредієнти двічі просіяти.

До сухих інгредієнтів додати всі інші продукти для коржів.

Збиваємо тісто на середній швидкості до однорідної консистенції протягом 4-5 хвилин.

Дати тісту постояти 5 хвилин.

Дно роз'ємної форми для випічки (найкраще діаметром 20 см) застелити пергаментом, боки форми змастити олією. Випікати потрібно два бісквіти, тому слід поділити тісто на дві рівні частини, вагою 650 г. По черзі відправити тісто в розігріту до 170 °С духовку на 20 хвилин. Готовність коржів перевірити зубочисткою — вона має бути суха.

Готові бісквіти повністю охолодити.

Бісквіти під час випікання піднімаються, але коржі мають бути рівні, тому верх зрізати в обох коржів.

Верхівки бісквітів подрібнити на крихту (м'якуш можна розім'яти руками, а тверду скоринку — у блендері).

Збити міксером розм'якшене вершкове масло 2-3 хвилини на великій швидкості. Потім додати цукрову пудру та продовжити збивати ще 1,5-2 хвилини.

Змішати збиту олію з охолодженим вершковим сиром.

Крем помістити в пакет, зрізати куточок. На нижній корж відсадити крем по колу, відступивши від краю 0,5 см. Розрівняти крем і накрити другим коржем. Поставити зверху дошку й легко притиснути, щоби торт був рівним.

Верх та боки торта змастити кремом, тонким шаром.

Посипати торт крихтою. Відправити торт у холодильник на кілька годин або на ніч.

Торт «Червоний оксамит» готовий.

Також ми писали про міні-торт із печива та сметанного крему — надзвичайно простий рецепт без випікання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.