Цей рецепт тістечок «Картопля» дуже простий і «демократичний»: пряники можна використовувати навіть черстві (тільки без начинки), молоко будь-якої жирності, та й шоколад підійде чорний або молочний.
Інгредієнти:
пряники — 350 г;
молоко — 150 мл;
шоколад — 100 г;
молоко згущене — 80 г;
масло вершкове — 70 г;
какао-порошок — 15 г.
Приготування.
У сотейник влити молоко й поставити на вогонь. Довести молоко до кипіння і зняти сотейник із вогню.
До гарячого молока додати вершкове масло, шматочки шоколаду й какао-порошок.
Ретельно перемішати віничком до однорідної консистенції. Масло та шоколад повинні повністю розтопитися. Шоколадну масу трохи остудити.
Пряники розламати на шматочки та перемістити у чашу блендера.
Подрібнити пряники на дрібну крихту. Приблизно 3-4 ст. ложки крихти пересипати в окрему миску й залишити для панірування.
До подрібнених пряників додати шоколадну масу, що охолола. Влити згущене молоко.
Перемішати ложкою, щоб усі сухі інгредієнти добре зволожилися. Відправити у холодильник на 30 хвилин.
Охолоджену шоколадну масу дістати із холодильника. Сформувати руками кульки й обсипати їх крихтою, що залишилася.
Прикрасити тістечка «Картопля» із пряників свіжою м'ятою і подавати до столу.
Також ми наводили інший легкий рецепт тістечка «Картопля».