Тістечка «Баунті» можна приготувати вдома, причому рецепт можна зробити більш бюджетним — наприклад, для основи замість масла можна взяти маргарин. А ось для начинки знадобиться масло вершкове 82 %.
Інгредієнти:
масло вершкове: для основи — 80 г, для начинки — 100 г;
яйця — 2 шт.;
борошно пшеничне — 80 г;
цукор: для основи — 80 г, для начинки — 80 г;
какао-порошок — 2 ч. ложки з великою гіркою;
розпушувач — 1 ч. ложка;
сіль — дрібка;
молоко: для начинки — 400 мл, для глазурі — 40-80 мл;
крупа манна — 2 ст. ложки (без гірки);
кокосова стружка — 200 г;
ванільний цукор — 10 г;
шоколад молочний — 150 г.
Приготування.
Усі інгредієнти для шоколадної основи мають бути кімнатної температури.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Міксером збити масло з цукром і сіллю, додати яйця, збивати 3-4 хвилини. Просіяне борошно змішати з какао і розпушувачем і просіяти в тісто, перемішати лопаткою до однорідності. Викласти тісто у форму, вистелену пергаментом, розрівняти. Потрібна прямокутна форма 22 см на 25 см або кругла форма діаметром 24 см.
Випікати в духовці 12-15 хвилин, до готовності.
Для кокосової начинки нагріти молоко, ввести тонкою цівкою манну крупу, варити до перших бульбашок кипіння. Вийде досить рідка манна каша — не хвилюйтеся, потім вона загусне: у готовому кремі манка зовсім не відчувається. Якщо хочете, можна замінити крохмалем (1 ст. ложка).
Додати цукор, ванільний цукор, вершкове масло та кокосову стружку. Перемішати та викласти на шоколадну основу.
Глазур можна зробити з молочного шоколаду, за смаком виходить дуже схоже на цукерки «Баунті», оскільки там також кокосова начинка в молочному шоколаді. А можна зробити більш бюджетну глазур зі сметани, какао та цукру. Щоби зробити м'яку глазур із шоколаду, потрібно прогріти молоко й залити ним шоколад. Що більше молока, то м'якшою буде глазур.
Вкрити тістечко глазур'ю.
Дати йому повністю охолонути при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник на годину-півтори, щоб воно повністю стабілізувалося.
Також ми розповідали про швидкі батончики баунті.