- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Так смачно, що можна готувати кожні 3 дні, італійський салат із макаронів
Так смачно, що можна готувати кожні 3 дні, італійський салат із макаронів
Рекомендуємо спробувати
Паста завжди була італійською стравою, здатною захопити увагу кухарів у всьому світі. Страва з макаронними виробами набула останнім часом колосальної популярності.
У різних інтернет-ресурсах можна дізнатися тисячі способів приготування різноманітних паст.
Якщо ви раніше не робили цю італійську страву, то рекомендуємо спробувати. Паста складається з макаронів та начинки, тобто соусу з овочами, м’ясом, морепродуктами, сиром та іншими компонентами.
Ми дамо рецепт приготування овочевої пасти.
Інгредієнти для пасти з овочами:
- паста фарфалле – 250 г;
- сіль – ½ ч. л.;
- шпинат – 100 г;
- сир фета – 200 г;
- помідори Черрі – 300 г;
- чорні оливки – 170 г;
- огірок – 200 г;
- червона цибуля – ½ шт.;
- червоний перець – 2 шт.;
- авокадо – шт.
Інгредієнти для заправки:
- оливкова олія – 110 мл;
- сіль – ч. л.;
- лимонний сік – 30 мл;
- сушений базилік – 2 ч. л.;
- червоний винний оцет – 3 ст. л.;
- сушений орегано – 2 ч. л.;
- гірчиця – ч. л.;
- часник – 3 зубчики;
- цукор – ст. л.;
- петрушка – 3 ст. л.
Приготування овочевої пасти:
Відварюємо пасту до стану аль денте у підсоленій воді. У цей час потрібно зробити заправку – змішати оливкову олію з лимонним соком та червоним винним оцтом. У суміш додаємо гірчицю, цукровий пісок, сіль, сушений базилік та орегано.
Пропускаємо через прес зубчики часнику, викладаємо в суміш для заправки разом із петрушкою і ретельно перемішуємо.
Після приготування пасту треба промити під холодною водою.
Огірок потрібно нарізати на маленькі четвертинки, а помідори Черрі навпіл. Цибулю нарізаємо чверть кільцями, перці позбавляємо нутрощів і ріжемо невеликими кубиками.
Оливки потрібно нарізати кружальцями, а очищене авокадо на великі часточки. У макаронні вироби викладаємо подрібнені огірок, помідори, цибулю, перець, оливки, авокадо та сир.
Заправляємо пасту приготованим соусом, солимо і добре перемішуємо.
Ця страва – це щось між традиційною італійською пастою і салатом. Страва виходить досить насиченою по смаку, при цьому корисною.