Догори
Дати відгук

Так смачно, що можна готувати кожні 3 дні, італійський салат із макаронів

Рекомендуємо спробувати

2 хв на прочитання23 Квітня 2023, 23:50
Поділитись:

Паста завжди була італійською стравою, здатною захопити увагу кухарів у всьому світі. Страва з макаронними виробами набула останнім часом колосальної популярності.

У різних інтернет-ресурсах можна дізнатися тисячі способів приготування різноманітних паст.

Якщо ви раніше не робили цю італійську страву, то рекомендуємо спробувати. Паста складається з макаронів та начинки, тобто соусу з овочами, м’ясом, морепродуктами, сиром та іншими компонентами.

Ми дамо рецепт приготування овочевої пасти.

Інгредієнти для пасти з овочами:

  • паста фарфалле – 250 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • шпинат – 100 г;
  • сир фета – 200 г;
  • помідори Черрі – 300 г;
  • чорні оливки – 170 г;
  • огірок – 200 г;
  • червона цибуля – ½ шт.;
  • червоний перець – 2 шт.;
  • авокадо – шт.

Інгредієнти для заправки:

  • оливкова олія – ​​110 мл;
  • сіль – ч. л.;
  • лимонний сік – 30 мл;
  • сушений базилік – 2 ч. л.;
  • червоний винний оцет – 3 ст. л.;
  • сушений орегано – 2 ч. л.;
  • гірчиця – ч. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цукор – ст. л.;
  • петрушка – 3 ст. л.

Приготування овочевої пасти:

Відварюємо пасту до стану аль денте у підсоленій воді. У цей час потрібно зробити заправку – змішати оливкову олію з лимонним соком та червоним винним оцтом. У суміш додаємо гірчицю, цукровий пісок, сіль, сушений базилік та орегано.

Пропускаємо через прес зубчики часнику, викладаємо в суміш для заправки разом із петрушкою і ретельно перемішуємо.

Після приготування пасту треба промити під холодною водою.

Огірок потрібно нарізати на маленькі четвертинки, а помідори Черрі навпіл. Цибулю нарізаємо чверть кільцями, перці позбавляємо нутрощів і ріжемо невеликими кубиками.

Оливки потрібно нарізати кружальцями, а очищене авокадо на великі часточки. У макаронні вироби викладаємо подрібнені огірок, помідори, цибулю, перець, оливки, авокадо та сир.

Заправляємо пасту приготованим соусом, солимо і добре перемішуємо.

Ця страва – це щось між традиційною італійською пастою і салатом. Страва виходить досить насиченою по смаку, при цьому корисною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
ЄС повернув квоти на агропродукцію з України та веде переговори про нові умови
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: farminguk.com
Кури "два в одному": як британські фермери повертаються до традиційних порід, щоб врятувати бізнес та екологію
3 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
На Волині засудили чоловіка, що розорав землю "Укрзалізниці" через скруту
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: www.picjumbo.com / Pixabay
В ООН назвали культури, що можуть зникнути через зміни клімату
2 хв на прочитання5 годин тому
Найбільший рибопереробний завод України освоюватиме річкову рибу
2 хв на прочитання11 годин тому
З Греції до України через Румунію: в Одесі обговорили створення нового транспортного коридору
1 хв на прочитанняВчора
Полуничний холодний чай: ідеальний рецепт для літньої спеки
2 хв на прочитання11 Червня 2025
Скільки «живе» натуральний хліб: поради експертів, як обрати якісний продукт
2 хв на прочитання11 Червня 2025