Для приготування сирників із вівсяними пластівцями та манкою сир підійде до будь-якої жирності, а вівсяні пластівці потрібні швидкого приготування. Кількість цукру можна регулювати на свій смак.
Інгредієнти:
сир (жирністю 5%) — 350 г;
крупа манна — 50 г;
вівсяні пластівці швидкого приготування — 60 г;
яйце — 1 шт.;
цукор — 30 г;
сіль — 1 дрібка;
розпушувач — 1 дрібка;
олія (для смаження) — 20 мл.
Приготування.
Сир перемістити у глибоку миску. Розім’яти ложкою до отримання однорідної маси без грудочок.
Вбити до сиру яйце та перемішати до однорідності.
Всипати цукор і сіль, перемішати.
Додати вівсяні пластівці та перемішати.
Всипати манну крупу та розпушувач, перемішайте. Залишити сирну масу за кімнатної температури для набухання вівсянки та манки на 2 години.
У сковороді розігріти олію.
Ложкою взяти порцію сирної маси, злегка вологими руками сформуйте круглий коржик середнього розміру і викласти в гарячу сковороду. Смажте сирники на помірному вогні 2-3 хвилини, до золотистої скоринки.
Перевернути сирники на інший бік, зменшити вогонь. Накрити кришкою та готувати ще 8-10 хвилин на маленькому вогні. За час обсмажування сирники стануть м'якими та соковитими.
Потім викласти на паперовий рушник, щоб увібрав зайву олію.
Сирники з вівсяними пластівцями та манкою готові. Подавати сирники до столу відразу після приготування з улюбленими добавками: варення, мед, згущене молоко, сметана.
Також ми розповідали про сирники з родзинками та бананом — незвичайний смак.