Догори
Дати відгук

Стало відомо, чому Івано-Франківськ наблизився до коронавірусної катастрофи

Причина - у сезонній захворюваності на грип та небажанні людей вчасно звертатися по допомогу до медиків.

1 хв на прочитання19 Лютого 2021, 23:11
Поділитись:

У Івано-Франківську різко погіршилася ситуація із хворими на ковід через сезонну епідемію грипу та ГРВІ. Про це 19 лютого в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

"Це - прогнозоване зростання кількості випадків. На середину лютого очікувався пік захворюваності на грип та грипоподібні захворювання, який поєднаний із випадками коронавірусу.  Тому ми маємо ось цю статистику", - сказав Ляшко.

Ляшко додав, що критичним для Івано-Франківщини стала не стільки кількість нових випадків інфікування, скільки стрімке зростання чисельності госпіталізованих до медзакладів.  

Тут головний державний санітарний лікар країни переклав вину на самих українців. Підкреслив, що ті звертаються із симптомами недуги на 7-10 день, коли вже потрібні невідкладна госпіталізація, реанімація та підключення до кисню. 

Нагадаємо, що останніми днями ситуація із кількістю хворих мешканців Івано-Франківщини загострилася. Якщо у перших числах січня в регіоні фіксували в середньому 100 хворих в день, то в останні три дні йшлося про 525 - 753 нових інфікованих за добу.

Також збільшилася кількість пацієнтів, яким терміново необхідна шпиталізація та допомога лікарів. Якщо на початку року таких було 610, то днями цифра сягнула 1972 хворих. За словами епідеміологів, це навіть більше, ніж під час "листопадового піку".

 Як стало відомо раніше, з 22 лютого на Франківщині вводять "червону" зону карантину. В області закривають усі заклади громадського харчування та розгортають перший мобільний госпіталь в країні. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.