Соя допоможе боротись з надлишком холестерину
Сучасні люди не дарма вживають все більше продуктів з сої.
Підвищення рівня холестерину може спостерігатись з молодого віку внаслідок сімейної гіперхолестеринемії або з’явитись у зрілому віці внаслідок низки факторів, які асоціюються з нездоровим способом життя, включаючи харчування.
Найгіршим сценарієм є такий, коли високий рівень холестерину спостерігається разом з іншими кардіометаболічними факторами ризику – чоловічою статтю, віком після 50 років, курінням тютюну, підвищеним рівнем цукру та артеріального тиску.
Зі сої сьогодні роблять досить багато звичних нам продуктів. Деякі покупці поки поблажливо ставляться до соєвих круп, соусів, молока, м’яса, борошна і так далі.
Тим часом із посиланням на дослідження американських учених, соєві продукти містять у своєму складі багато білка, вітамінів та мінералів за мінімум насичених жирів.
І саме у групи добровольців, які харчувалися здебільшого соєвими продуктами, було відзначено оптимальне зниження рівня холестерину в крові.