Сметанне печиво можна подавати як десерт до чаю чи кави, або ж просто ласувати ним у будь-який час дня. За допомогою цього рецепту ви зможете швидко та легко приготувати смачне печиво.
Інгредієнти:
сметана — 100 г;
масло вершкове — 100 г;
яйця — 1-2 шт.;
цукор — 1 склянка (за смаком);
борошно пшеничне — приблизно 3 склянки;
сода — на кінчику ножа;
сіль — 1 дрібка.
Приготування.
Розм'якшене масло ретельно розтерти із цукром.
Додати яйця, сметану, сіль, соду.
Просіяти борошно і замісити тісто. Все борошно відразу не потрібно додавати. Підсипайте потроху, вимішуючи тісто, доки воно не перестане липнути до рук.
Увімкнути духовку.
Тісто розкачати в пласт завтовшки 3-4 мм.
Вирізати печиво. Викласти на деко, покритий пергаментним папером.
Випікати печиво в розігрітій духовці 10-15 хвилин при температурі 180-200 °С. Враховуйте особливості духовки і стежте за печивом — воно повинно лише трохи зарум'янитися.
Більше новин читайте на GreenPost.