Сметанне печиво — надзвичайно простий рецепт

1 хв на прочитання23 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Можна подавати як десерт до чаю чи кави, або ж просто ласувати ним у будь-який час дня.

Сметанне печиво можна подавати як десерт до чаю чи кави, або ж просто ласувати ним у будь-який час дня. За допомогою цього рецепту ви зможете швидко та легко приготувати смачне печиво.

Інгредієнти:

сметана — 100 г;

масло вершкове — 100 г;

яйця — 1-2 шт.;

цукор — 1 склянка (за смаком);

борошно пшеничне — приблизно 3 склянки;

сода — на кінчику ножа;

сіль — 1 дрібка.

Приготування.

Розм'якшене масло ретельно розтерти із цукром.

Додати яйця, сметану, сіль, соду.

Просіяти борошно і замісити тісто. Все борошно відразу не потрібно додавати. Підсипайте потроху, вимішуючи тісто, доки воно не перестане липнути до рук.

Увімкнути духовку.

Тісто розкачати в пласт завтовшки 3-4 мм.

Вирізати печиво. Викласти на деко, покритий пергаментним папером.

Випікати печиво в розігрітій духовці 10-15 хвилин при температурі 180-200 °С. Враховуйте особливості духовки і стежте за печивом — воно повинно лише трохи зарум'янитися.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: