Догори
Дати відгук

Смакує у дні спекотного літа: традиційний болгарський холодний суп таратор

Рецепт із Болгарії

1 хв на прочитання28 Липня 2022, 23:43
Поділитись:

Ще один рецепт для спекотного літа. Цього разу з Болгарії, пише «zaxid.net»

Інгредієнти (на 2 порції):

  • натуральний йогурт, квасне молоко або кефір 500 мл
  • олія (краще оливкова) 3 ст. л.
  • невеликі огірки 4 шт.
  • часник 4 зубчики
  • очищені волоські горіхи 0,5 скл.
  • зелень кропу
  • сіль за смаком

Перелити йогурт в миску та збити (краще міксером). Огірки помити, обсушити за допомогою паперових серветок та обрізати кінчики. Нарізати огірки тонкою соломкою та посипати сіллю, щоб вони пустили сік. Якщо у огірків жорстка шкірка, їх потрібно почистити.

Часник розтерти в ступці з волоськими горіхами (1/4 скл.) до однорідної маси. Додати часниково-горіхову пасту в миску з йогуртом, влити олію та ще раз збити.

Чверть склянки горіхів, що залишилася та зелень кропу дуже дрібно порубати. Додати в суп горіхи, кріп й огірки разом з соком. Посолити, перемішати. Якщо суп вийшов дуже густим додати до нього крижаної кип'яченої води.

Можна разом з таратором подати до столу миску з дрібно колотим льодом, як це часто роблять на його батьківщині, у Болгарії. Лід кожен може покласти собі у тарілку за смаком.

Деякі кухарі радять додати до супу порізану зелену цибулю, мед тощо. Поле для експериментів широке. Головне – якісна та свіжа кисломолочна основа.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost