Здобні дріжджові булочки з вишнею готуються надзвичайно просто з елементарних продуктів.
Інгредієнти:
дріжджі — 1 чайна ложка;
цукор — 150 г;
яйця — 2 шт.;
молоко -300 мл;
маргарин — 80 г;
борошно — 300-400 г;
вишня — 150-200 г;
сіль — 1 дрібка;
цукор — 100 г.
Приготування.
Вишню заздалегідь промити, обсушити та вийняти кісточки.
У глибоку миску розбити яйця, додати цукор і збити міксером. Налити тепле молоко, додати дріжджі, сіль, перемішати. Потім додати борошно, просіяне через сито, маргарин. Замісити м'яке тісто. Накрити кухонним рушником і прибрати у тепле місце на 2-3 години.
Коли тісто підніметься, розділити на шматочки, сформувати круглі кульки. Накрити кухонним рушником, дати відпочити 15-20 хвилин. Потім із кожної кульки зробити коржики.
По центру викласти вишню. Трохи посипати цукром. Защипати береги, сформувати булочки.
Викласти пиріжки у форму. Зверху змастити яйцем.
Відправити у розігріту духовку на 30-35 хвилин. Випікати при температурі 170 °С.
Виходять смачні повітряні булочки. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.