Догори
Дати відгук

Смачні повітряні здобні дріжджові булочки з вишнею — надзвичайно простий рецепт

Вишню треба буде підготувати заздалегідь.

1 хв на прочитання28 Червня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Здобні дріжджові булочки з вишнею готуються надзвичайно просто з елементарних продуктів.

Інгредієнти:

дріжджі — 1 чайна ложка;

цукор — 150 г;

яйця — 2 шт.;

молоко -300 мл;

маргарин — 80 г;

борошно — 300-400 г;

вишня — 150-200 г;

сіль — 1 дрібка;

цукор — 100 г.

Приготування.

Вишню заздалегідь промити, обсушити та вийняти кісточки.

У глибоку миску розбити яйця, додати цукор і збити міксером. Налити тепле молоко, додати дріжджі, сіль, перемішати. Потім додати борошно, просіяне через сито, маргарин. Замісити м'яке тісто. Накрити кухонним рушником і прибрати у тепле місце на 2-3 години.

Коли тісто підніметься, розділити на шматочки, сформувати круглі кульки. Накрити кухонним рушником, дати відпочити 15-20 хвилин. Потім із кожної кульки зробити коржики.

По центру викласти вишню. Трохи посипати цукром. Защипати береги, сформувати булочки.

Викласти пиріжки у форму. Зверху змастити яйцем.

Відправити у розігріту духовку на 30-35 хвилин. Випікати при температурі 170 °С.

Виходять смачні повітряні булочки. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025