- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Смачні огірки на зиму: рецепт із кетчупом
Смачні огірки на зиму: рецепт із кетчупом
би смак був трохи пікантнішим, можна використати кетчуп чилі

Огірки краще обирати невеличкі, вони будуть більш хрумкими. Отже, консервуйте огірки за моїм рецептом та насолоджуйтеся смаком літа взимку.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 кг огірків
- 100 г кетчупу чилі або звичайного
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
- 6 горошин чорного перцю
- 4 зубчики часнику
- 2 суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону
- 2 лаврових листа
- 2 ст. л. солі
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно хрумких огірків із кетчупом чилі.
КРОК 2
Огірки невеличкого розміру добре помийте та замочіть у мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрумкими. Відріжте кінчики з обох боків. Очистіть 4 зубчики часнику та промийте все листя.
КРОК 3
У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини та хрону, додайте по 2 зубчики часнику у кожну.
КРОК 4
Зверху на листя та часник викладіть підготовлені огірки.
КРОК 5
У каструлі закип’ятіть воду та залийте огірки у банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте.
КРОК 6
Закип’ятіть ще води та знову залийте у банки з огірками. Цього разу залиште ще на 5 хвилин та знову злийте.
КРОК 7
Додайте у банки лаврове листя та по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом прикрийте кришками та почекайте ще 15 хвилин.
КРОК 8
Через 15 хвилин вилийте воду з банок у сотейник чи каструлю.
КРОК 9
Додайте по 2 ст. л. солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішайте та поставте на плиту, аби вода закипіла.
КРОК 10
Далі додайте до маринаду 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота посилить хрумкість огірків.
КРОК 11
Залийте маринад у банки, закрийте швидко кришками.
КРОК 12
Наливайте маринад у банки по вінця, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки я раджу прокип’ятити 1 хвилину.







