Сливовий перевернутий пиріг: рецепт гарного та смачного десерту
Цей перевернутий сливовий пиріг так само гарний, як на картинці.
Простий рецепт гарного та смачного десерту сливового пироганіщо не зрівняється зі сливовим перевернутим пирогом. Він виходить ніжним і пухким, а фрукти, запечені в суміші вершкового масла та коричневого цукру, карамелізуються і стають ще солодшими.
Пропонуємо вам один з тих безпрограшних, супернадійних рецептів сливового перевернутого пирога, які завжди мають успіх.
Інгредієнти :
Крок 1/5
Покладіть 10 г масла у форму для випікання і поставте у духовку, поки масло не розтане — приблизно на 5 хвилин. Вийміть форму із духовки, змастіть її 50 г масла і рівномірно посипте його коричневим цукром. Тим часом помийте, очистьте від кісточок і наріжте скибочками сливи, а також подрібніть чебрець.
Крок 2/5
Розкладіть скибочки слив колом поверх коричневого цукру так, щоб дно форми було покрито одним шаром.
Крок 3/5
Змішайте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, подрібнений чебрець і відкладіть. В іншій мисці збийте вершкове масло, що залишилося, з рештою цукру (100 г) та цедрою одного лимона. Розбийте яйця по одному, добре збиваючи після кожного, поки суміш не стане легкою і пишною. Влийте ванільний екстракт і перемішайте.
Крок 4/5
Додайте в яєчну масу половину борошняної суміші, потім половину збитих вершків і перемішайте. Повторюйте, доки все борошно та вершки добре не змішаються. Вилийте тісто у форму і рівномірно розподіліть його по сливах. Перемістіть у попередньо розігріту духовку та випікайте за температури 175°C приблизно 40-50 хвилин.
Крок 5/5
Охолоджуйте пиріг у формі не більше 10-15 хвилин, потім переверніть на решітку для охолодження. Перед подачею наріжте порційними шматочками.

