Догори
Дати відгук

Скільки коштуватиме вишня в Україні у сезоні 2021

При цьому більш масово вийти на ринок виробники планують тільки з наступного тижня.

1 хв на прочитання10 Липня 2021, 14:00
Скільки коштуватиме вишня в Україні у сезоні 2021 Скільки коштуватиме вишня в Україні у сезоні 2021
Поділитись:

В Україні стартував збір вишні, поки до продажу пропонуються незначні партії. При цьому експерти відзначають, що, незважаючи на те, що сезон продажів в цьому році розпочався на тиждень пізніше, ніж зазвичай, ціни на дані ягоди вже почали знижуватися, пише techhorticulture.

Перші невеликі партії вишні на початку тижня надійшли на ринок по 30-40 грн / кг ($ 1,10-1,47 / кг), але вже на сьогоднішній день відпускні ціни на дані ягоди знизилися до 25 грн / кг ($ 0,92 / кг). При цьому більш масово вийти на ринок виробники планують тільки з наступного тижня.

Зниження відпускних цін у сегменті вишні на самому початку поточного сезону, виробники пояснюють досить низьким попитом на дану ягоду. Варто зазначити, що на сьогоднішній день практично за такими ж цінами можна придбати і черешню, і суницю садову.

Також не поспішають приступати до закупівель вишні і переробні підприємства, оскільки така ціна для них все одно є високою.

У той же час оператори ринку вважають, що середня ціна на вишню в цьому сезоні може бути нижче, ніж в минулому році, завдяки більш високому врожаю.

До слова, український мед взяв «золото» на конкурсі в Лондоні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.