- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сільський сливовий пиріг: ідеальна швидка випічка
Цей смачний пиріг – просто мрія зайнятої господині. Якщо потрібен швидкий і смачний десерт до чаю, то в сливовий сезон це найкращий варіант. Результат завжди чудовий.
Це пиріг з дитинства.
Необхідні продукти:
- 500-600 гр слив
- 3 яйця
- 1 стакан цукру (можна менше за смаком)
- 100 гр розм’якшеного вершкового масла
- 1 стакан кефіру, кислого молока або йогурту
- 2 склянки борошна
- 0,5 ч. л. соди
Як приготувати сливовий пиріг
Сливи мию, розрізаю навпіл і виймаю кісточки.
Яйця збиваю з цукром. До збитої маси додаю розм’якшене вершкове масло і ще раз все гарненько збиваю. В окрему миску виливаю кефір і додаю туди соду. Перемішую і даю постояти пару хвилин.
До яйцям з цукром і маслом додаю кефір. Перемішую і додаю просіяне борошно. Ще раз перемішую. Виходить тісто консистенції густої сметани. У змащену форму виливаю половину тіста і викладаю половину слив.
Сливи викладаю зрізом вгору не дуже щільно.
Шар тіста зі сливами заливаю половиною тіста. Зверху викладаю останні сливи зрізом вниз. Сливи можна злегка втиснути в тісто.
У духовку, розігріту до 180 градусів, ставлю пиріг для випічки. Він печеться хвилин 50 або трохи більше. Як тільки пиріг зазолотиться, перевіряю зубочисткою на готовність.
Пиріг остуджую. Тільки після цього нарізаю і подаю. Тут добре видно, що ці сливи мало соковиті. З соковитих слив виходить інший пиріг: з красивими багряними потьоками, більш вологий і соковитий.
Пиріг виходить напрочуд ситним, з чудовим вершково-сливовим смаком. Він не нудотний, з дуже гармонійним поєднанням тіста і запечених слив.