Швидкий сливовий пиріг: покроковий рецепт
Пиріг з листково-дріжджового тіста
Мабуть, найсмачніший сезонний пиріг — сливовий. Соковита фруктова начинка, закутана в найніжніше рум’яне тісто… Ця ароматна випічка ніби створена для затишних сімейних вечорів!
Для приготування сливового пирога вибирайте плоди сорту «Італійська угорка». Вони мають бути стиглими, солодкими, з жовто-зеленим м’якушем та приємною кислинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ
| Заморожене листково-дріжджове тісто | 700 г |
| Сливи | 600 г |
| Цукор | 100 г |
| Вершкове масло | 30 г |
| Яйця | 1 шт. |
| Крохмал кукурудзяний | 1 ст. л. |
| Кориця | 1 ч. л. |
| Цукрова пудра | 15 г |
ПРИГОТУВАННЯ
- Розморожуємо та розкачуємо листково-дріжджове тісто Відрізаємо та відкладаємо частину тіста для формування верхівки.
- Змащуємо форму вершковим маслом та обережно викладаємо тісто. Формуємо бортики. Зайве тісто обрізаємо кухонними ножицями.
- Сливи ретельно миємо, звільняємо від кісточок та ріжемо вздовж на чотири частини.
- Посипаємо тісто крохмалем та рівномірно розподіляємо його по поверхні.
- Заповнюємо форму з тістом нарізаними сливами. Щедро посипаємо цукром та корицею.
- Тісто, що залишилося, розрізаємо на тонкі довгі смужки та робимо плетінку зверху пирога.
- Яєчним жовтком змащуємо верхівку.
- Випікаємо пиріг за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Виймаємо пиріг із духовки, посипаємо цукровою пудрою.
Розрізаємо та насолоджуємося!
Актуально
Більше з розділу Агро
Іспанське сонце серед зими: 20 грудня відзначаємо Міжнародний день сангрії
2 хв на прочитання4 години тому
День кленового сиропу: солодке святкування 17 грудня
1 хв на прочитання17 Грудня 2025
Озимина під загрозою: як «Сімейні молочні ферми» рятують врожай 2026 року
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Український цукор та ЄС: "гірка тема" переговорів та п'ятикратне зростання квоти
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Уряд збільшує фінансування для відновлення зрошення та страхування врожаю
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Умань готує до запуску новий агроекопарк площею 23 га
1 хв на прочитання16 Грудня 2025
Українське картоплярство — найперспективніша агрогалузь для інвестицій після війни
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
16 грудня відзначають Міжнародний день вина Піно Меньє (Pinot Meunier)
1 хв на прочитання16 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Закарпаття лідирує у розвитку зеленої енергетики у 2025 році
2 хв на прочитання2 години тому
Скандальний «автобан» до Буковеля: загроза для пралісів ЮНЕСКО та екосистеми Ґорґан
2 хв на прочитання8 годин тому
Нова зброя проти раку: бактерії японських деревних жаб демонструють феноменальну ефективність
2 хв на прочитання10 годин тому
Кабінет Міністрів оновив процедуру перевірки лікарняних
2 хв на прочитання11 годин тому
Уряд оновив пріоритети Фонду енергоефективності
2 хв на прочитання13 годин тому
Зелений щит фасадів: у Львові запровадили офіційний облік ліан та витких рослин
1 хв на прочитанняВчора
Хрестини та Буковель за кошти робітників: викрито схему розтрати у профспілках газової галузі
1 хв на прочитанняВчора
Новорічні ялинки в Одесі: результати перевірок на законність походження
1 хв на прочитанняВчора

