Догори
Дати відгук

Швидкий сливовий пиріг: покроковий рецепт

Пиріг з листково-дріжджового тіста

1 хв на прочитання11 Листопада 2022, 13:30
Поділитись:

Мабуть, найсмачніший сезонний пиріг — сливовий. Соковита фруктова начинка, закутана в найніжніше рум’яне тісто… Ця ароматна випічка ніби створена для затишних сімейних вечорів!

Для приготування сливового пирога вибирайте плоди сорту «Італійська угорка». Вони мають бути стиглими, солодкими, з жовто-зеленим м’якушем та приємною кислинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ

Заморожене листково-дріжджове тісто700 г
Сливи600 г
Цукор100 г
Вершкове масло 30 г
Яйця1 шт.
Крохмал кукурудзяний1 ст. л.
Кориця1 ч. л.
Цукрова пудра15 г

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розморожуємо та розкачуємо листково-дріжджове тісто Відрізаємо та відкладаємо частину тіста для формування верхівки.
  2. Змащуємо форму вершковим маслом та обережно викладаємо тісто. Формуємо бортики. Зайве тісто обрізаємо кухонними ножицями.
  3. Сливи ретельно миємо, звільняємо від кісточок та ріжемо вздовж на чотири частини.
  4. Посипаємо тісто крохмалем та рівномірно розподіляємо його по поверхні.
  5. Заповнюємо форму з тістом нарізаними сливами. Щедро посипаємо цукром та корицею.
  6. Тісто, що залишилося, розрізаємо на тонкі довгі смужки та робимо плетінку зверху пирога.
  7. Яєчним жовтком змащуємо верхівку.
  8. Випікаємо пиріг за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Виймаємо пиріг із духовки, посипаємо цукровою пудрою.

Розрізаємо та насолоджуємося!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро