Швидкі мариновані гриби практичні та зручні тим, що їх можна подавати на стіл уже через кілька годин. Для приготування на зиму помістіть їх у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом.
Така консервація може зберігатися всю зиму, але не більше 6 місяців. На щастя, проблем із купівлею печериць нема цілий рік, тому їх можна готувати частіше, використовуючи різні рецепти. Подавати можна до смаженої, вареної чи тушкованої картоплі або м’яса.
Інгредієнти:
печериці (бажано маленькі) — 500 г;
рафінована олія — 50–100 г;
оцет 9% — 25 г;
часник — 2 зубчики;
лавровий лист — 2 шт.;
духмяний перець (горошком) — кілька штук;
насіння гірчиці — 1 ст. л.;
сіль — 1 ч. л. (без верху);
цукор — ½ ч. л.;
гвоздика (за бажанням) — 2 бутони.
Приготування.
Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.
Часник подрібнити.
У каструлю налити олію, оцет, додати часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.
Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).
Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.
Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.