Швидкі біляші на кефірі — за 30 хвилин будуть готові

1 хв на прочитання17 Листопада 2024, 23:06
Зображення згенеровано ШІ

Не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті.

Біляші багато хто любить, але не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті, а й на кефірі. Цей простий рецепт допоможе дуже швидко приготувати біляші на кефірі — буквально за 30 хвилин.

Інгредієнти:

м'ясний фарш з будь-якого м'яса — 300 г;

яйце — 1 штука;

борошно — 350-380 г;

кефір — 1 склянка;

сіль — 0,5 чайної ложки;

цукор — 1 чайна ложка;

сода — 0,5 чайної ложки;

олія — 70 г (20 г у тісто, 50 г для смаження);

цибуля — 1 штука;

чорний перець — 3 г.

Приготування.

У миску влити кефір, додати одне яйце, сіль, цукор, соду, все перемішати.

Додати одну столову ложку олії.

Просіяти борошно, замісити тісто — воно буде трохи липким, але так і має бути — й залишити його на кілька хвилин «відпочити».

У м'ясний фарш додати цибулю, сіль, чорний перець і кілька столових ложок кефіру для соковитості. Добре розмішати.

Робочу поверхню столу присипати борошном, викласти тісто, розділити його на 12 рівних частин, підкатати в колобки.

Розкачати тісто в корж і викласти в центр фарш.

Кінці з’єднати (можна по колу, а можна трикутником), злегка притиснути долонею.

Влити олію на сковороду, як слід розігріти, викласти біляші отвором вниз.

Обсмажити біляші з усіх боків, зокрема повертаючи їх на ребро.

Біляші готові, їх можна подати з соусом або гірчицею. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: