Біляші багато хто любить, але не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті, а й на кефірі. Цей простий рецепт допоможе дуже швидко приготувати біляші на кефірі — буквально за 30 хвилин.
Інгредієнти:
м'ясний фарш з будь-якого м'яса — 300 г;
яйце — 1 штука;
борошно — 350-380 г;
кефір — 1 склянка;
сіль — 0,5 чайної ложки;
цукор — 1 чайна ложка;
сода — 0,5 чайної ложки;
олія — 70 г (20 г у тісто, 50 г для смаження);
цибуля — 1 штука;
чорний перець — 3 г.
Приготування.
У миску влити кефір, додати одне яйце, сіль, цукор, соду, все перемішати.
Додати одну столову ложку олії.
Просіяти борошно, замісити тісто — воно буде трохи липким, але так і має бути — й залишити його на кілька хвилин «відпочити».
У м'ясний фарш додати цибулю, сіль, чорний перець і кілька столових ложок кефіру для соковитості. Добре розмішати.
Робочу поверхню столу присипати борошном, викласти тісто, розділити його на 12 рівних частин, підкатати в колобки.
Розкачати тісто в корж і викласти в центр фарш.
Кінці з’єднати (можна по колу, а можна трикутником), злегка притиснути долонею.
Влити олію на сковороду, як слід розігріти, викласти біляші отвором вниз.
Обсмажити біляші з усіх боків, зокрема повертаючи їх на ребро.
Біляші готові, їх можна подати з соусом або гірчицею. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.