Шоколадний торт із млинців — десерт дуже незвичний, але якщо ви спробуєте його приготувати, то переконаєтеся, що це супер-ніжність. Порівняно з бісквітним тортом, млинці робити простіше, а просочується цей торт на 120 %.
Інгредієнти:
яйця — 3 шт.;
цукор — 100 г для тіста + 2 ст. л. для глазурі;
сіль — 1 ч. л.;
молоко — 500 мл;
какао — 2 ст. л. (25 г) для тіста + 2 ст. л. для глазурі;
борошно — 200 г;
олія — 5 ст. л. для тіста + 30 г для глазурі + для змащування сковорідки;
сода — 0,5 ч. л;
вершки 33 %;
цукрова пудра — за смаком;
сметана — 4-5 ст. л.
Приготування.
У мисці збити занурювальним блендером яйця, 100 г цукру і сіль.
Влити молоко, додати какао. Розмішати віничком.
У суміш просіяти борошно.
Додати 5 ст. л. олії та соду.
Дати замісу постояти 20 хвилин. Якщо він трохи розбух, то можна додати молока.
Смажити на добре розігрітій сковороді, змастивши олією перед першим млинцем. Потрібно стежити, щоб не згоріло, бо смажаться млинці швидко.
На млинець зверху покласти тарілку потрібного розміру й обрізати береги, щоб вийшло правильне коло. Повторити з усіма млинцями.
В іншу миску влити вершки, всипати цукрову пудру і збити занурювальним блендером до густоти крему.
Цим кремом перемастити млинці, як коржі на торт.
У каструльку влити сметану, додати 2 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру та 30 г олії. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, розтопити все до однорідності, щоб вийшла глазур. Вона застигає дуже швидко, тому відразу треба за допомогою лопатки помастити торт зверху і з боків.
Дати торту просочитися. Можна залишити на ніч, але вистачить і кількох годин.
Також ми розповідали про молочно-шоколадний десерт із родзинками та волоськими горіхами: смачний рецепт.