Догори
Дати відгук

Молочно-шоколадний десерт із родзинками та волоськими горіхами: смачний рецепт

Його можна відразу після приготування подавати до столу.

2 хв на прочитання07 Грудня 2022, 01:04
Поділитись:

Для приготування молочно-шоколадного десерту із родзинками та волоськими горіхами

підійде молоко будь-якої жирності. Воно має бути охолодженим. Родзинки краще взяти без кісточок, бажано дрібні.

Інгредієнти:

молоко 2,5% — 400 мл;

цукор — 100 г;

борошно — 60 г;

родзинки — 50 г;

горіхи волоські (ядра) — 50 г;

какао-порошок — 20 г;

масло вершкове — 20 г;

ванілін — 1 дрібка;

кориця мелена — 1/2 ч. ложки;

шоколад чорний для прикраси — 10 г.

Приготування.

Підсушити горіхи на сухій сковороді 4-5 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи. Трохи остудити.

Перетерти горішки руками, щоб видалити лушпиння. Очищені горіхи нарізати дрібними шматочками.

Родзинки промити й обсушити.

В товстостінний сотейник відправити просіяне борошно і цукор. Перемішати ручним віничком до рівномірного розподілу інгредієнтів.

Влити холодне молоко, помішуючи віничком, щоб не було грудочок. Молочну суміш можна процідити через дрібне сито, щоб видалити грудочки, які залишилися.

Встановити сотейник на помірний вогонь. Прогріти, постійно помішуючи, до загусання. Молочна суміш може добре загуснути за 7-8 хвилин.

Додати вершкове масло. Помішуючи, щоб масло розплавилася, прогріти ще 1,5-2 хвилини.

Розділити молочний крем порівну в два невеликі сотейники.

В одну частину додати ванілін. Помішуючи, прогріти близько хвилини.

У другу додати какао-порошок і мелену корицю. Помішуючи, прогріти 1 хвилину.

Ванільний і шоколадний крем перекласти у глибокі миски, накрити харчовою плівкою в контакт із поверхнею та залиште повністю охолонути до кімнатної температури.

Перекласти ванільний і шоколадний крем у кондитерські мішки.

Для формування десерту добре підійдуть склянки, маленькі піали, креманки. Відсадити на дно трохи шоколадної маси, потім білий крем.

Посипати рубаними горіхами та родзинками.

Чергувати шари шоколадного та ванільного крему з горіхами та родзинками до самого верху. Трохи горіхів залишити для прикраси.

Шоколад для оздоблення дрібно нарізати. Прикрасити десерт рубаними горіхами та нарізаним шоколадом.

Шоколадно-молочний десерт із родзинками та волоськими горіхами готовий.

Можна відразу подавати до столу.

Також ми розповідали про сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost