Шоколадний торт із глазур'ю в мікрохвильовій печі готується просто, однак какао-порошок потрібно взяти найвищої якості.
Інгредієнти:
олія соняшникова рафінована — 100 мл;
цукор — 130 г для коржа і 3 ст. ложки для глазурі;
борошно — 220 г;
какао-порошок — 30 г для коржа і 1 ст. ложка для глазурі;
розпушувач — 10 г;
сіль — 1 дрібка;
ванілін — 1 дрібка;
вода (гаряча) — 300 мл;
масло вершкове — 50 г;
молоко — 2 ст. ложки.
Приготування.
Борошно з'єднати з розпушувачем і просіяти в миску.
У просіяне борошно всипати цукор, какао-порошок, по дрібці солі та ваніліну.
Віничком перемішати сухі інгредієнти.
Влити 300 мл гарячої води (можна 100 мл окропу й 200 мл холодної кип'яченої води) та соняшникову рафіновану олію.
Віничком вимішати тісто без грудочок, схоже на вигляд на рідку шоколадну глазур.
Перелити шоколадне тісто у форму, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі.
Випікати шоколадний бісквіт у мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт 10 хвилин.
Готовий корж вийняти із форми та повністю остудити на решітці хвилин 20.
Тим часом у каструльці або сотейнику з'єднати цукор, вершкове масло, молоко та какао-порошок.
На невеликому вогні, постійно перемішуючи віничком, довести суміш до кипіння (весь процес швидкий, не більше 2 хвилин).
Шоколадний корж перекласти на таріль і залити глазур'ю. Дати глазурі охолонути і поставити торт у холодильник на 20 хвилин для остаточної стабілізації глазурі.
Також ми розповідали про шоколадний кекс у мікрохвильовій печі: готується 3 хвилини.