Догори
Дати відгук

Shell побудує найбільший в Європі накопичувач "зеленої" енергії

Нафтотрейдеровий гігант планує відкрити 100-мегаватну мережеву станцію накопичування енергії в Англії.

2 хв на прочитання11 Березня 2020, 15:35
Поділитись:

Транснаціональна компанія Shell планує побудувати на заході Англії в графстві Вілтшир велику energy storage. Це буде найбільша станція накопичування в Європі, яка дозволить країні залишитись головним гравцем в вітроенергетиці континенту, повідомляє GreenPost з посиланням на energosmi.

Батарею для великого накопичувача буде будувати китайський інвестиційний фонд CNIC і державна комунальна компанія Huaneng Group, але в Shell зазначають, що вони не стануть в подальшому приймати якусь участь в роботі проекту. Для компанії це великий шанс утриматись на плаву при переході від викопних джерел до відновлювальної енергетики.

Планується, що станція матиме декілька підрозділів по 50 МВт кожна. Енергія буде накопичуватись в них, а коли повністю наповниться буде живити 10 тисяч домогосподарств в окрузі, коли попит та ціни будуть зависокі. За підрахунками британського регулятора енергії Ofgem, окреме господарство споживає в середньому 10 кВт/год на добу.

"Такі проекти будуть мати життєво важливе значення для балансування попиту та пропозиції електроенергії у Великій Британії, оскільки вітер і сонячна енергія відіграють велику роль в харчуванні нашого життя", - сказав віце-президент Shell Energy Europe Девід Уеллс.

Для Великої Британії такий проект має велике значення, оскільки вони вже йдуть окремо від Європи зі своїми планами по переходу до "чистої" енергетики. Країні потрібно будувати кожен рік 3 ГВт потужності найближче десятиріччя, щоб досягти мети в 40 ГВт енергії.

Зауважимо, що Shell придбала 49% акцій девелопера промислових сонячних електростанцій Esco Pacific. Раніше, в листопаді поточного року нафтова компанія купила ERM Power, великого роздрібного гравця в електроенергетиці Австралії.

Нагадаємо також, що Україна поки не побачить створення накопичувачів енергії. Експерти вважають, що іноземних інвесторів українська енергетика не побачить до 2024 року. Для заохочення інвестицій в energy storage в Україні не вистачає кардинальних змін в дизайні ринку та його надійності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
Енергоатом Посилення співпраці Атомна галузь
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
Хімічний індустріальний парк Рівне Відновлювальні джерела енергії
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Ситуація в енергосистемі на 13 квітня: діють обмеження споживання на Харківщині та Дніпропетровщині
1 хв на прочитання13 Квітня 2024
Графіки, відключення та пошкодження: ситуація в енергосистемі на 11 квітня
1 хв на прочитання11 Квітня 2024
Зруйновано Трипільську ТЕС - "Центренерго" втратило 100% генерації
1 хв на прочитання11 Квітня 2024