- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Шарлотка» — святковий салат із яєчними млинцями
«Шарлотка» — святковий салат із яєчними млинцями
Перед подачею на стіл страву потрібно прикрасити майонезом, зеленим горошком і зеленню.
«Шарлотка» — це назва не лише популярного простого пирога з яблуками, а й оригінального святкового салату з яєчними млинцями.
Інгредієнти:
картопля відварена — 300 г;
горошок зелений консервований — 200 г;
м'ясо копчене — 150 г;
майонез — 150 г;
яйця — 4 шт.;
цибуля ріпчаста — 50-60 г;
борошно — 1 ст. л.;
олія — 1 ст. л.;
петрушка — 5 гілочок;
сода — 1 дрібка;
сіль — за смаком
Приготування.
Яйця з'єднати з 1 чайною ложкою майонезу, додати дрібку солі, соди, борошно.
Все ретельно перемішати.
З приготовленого тіста на олії спекти два млинці.
Дати млинцям охолонути.
Змастити млинці для салату майонезом, згорнути рулетиком.
Нарізати кружальцями завтовшки 5-8 мм.
Цибулю дрібно нарізати.
Залити окропом на 5 хвилин.
Потім злити воду і відтиснути цибулю.
Картоплю нарізати дрібними кубиками.
Картоплю з'єднати з цибулею.
Додати 2-3 столові ложки майонезу та ретельно перемішати.
Копчене м'ясо нарізати кубиками.
М'ясо з'єднати з горошком, 2-3 столові ложки майонезу та ретельно перемішати.
Глибокий круглий салатник застелити харчовою плівкою, рівномірно розмістити по всій поверхні рулетики з млинців.
Зверху рулетів викласти половину картопляної маси, потім розподілити м'ясну масу.
Закрити картоплею, що залишилася.
Краї плівки з'єднати та помістити яєчний салат у холодильник на 2-3 години.
Перед подачею на стіл салат із яєчними млинцями перевернути на сервірувальну таріль млинцями вгору, зняти плівку, прикрасити майонезом, зеленим горошком і зеленню.
Також ми розповідали про сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт.