- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат-закуска «Капрезе» — класична італійська страва, що вражає своєю простотою та вишуканістю смаку
Салат-закуска «Капрезе» — класична італійська страва, що вражає своєю простотою та вишуканістю смаку
Він готується дуже просто і швидко.
Салат-закуска «Капрезе» — це класична італійська страва, що вражає своєю простотою та вишуканістю смаку. Його приготування — це не лише простий процес, а й справжнє задоволення від творчого експерименту зі смаками й ароматами.
Інгредієнти:
середні помідори — 3 шт.;
сир Моцарела (м'який) — 250 г;
базилік свіжий — 2-3 гілочки;
оливкова олія (першого холодного віджиму) — 1-2 ст. ложки;
сіль — 1-2 щіпки (за смаком);
перець чорний мелений — 2-3 дрібки (за смаком).
Приготування.
Моцарелу нарізати скибочками завтовшки приблизно 0,5 см. Розрізати великі скибочки навпіл.
Помідори ретельно вимити. Кожен помідор дуже гострим ножем розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця.
У кожну ямку покласти шматочок моцарели.
Базилік помити і розділити на листочки. Великі листя можна розрізати чи розірвати навпіл. Також покласти зелень у кожну щілину між моцарелою та шматочком помідора.
Готовий помідор викласти на таріль. Збризніть оливковою олією, посоліть і посипте свіжомеленим чорним перцем.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.