Догори
Дати відгук

Салат із пекінської капусти з сухофруктами, насінням та апельсиновою заправкою — смачно в піст і не тільки

Готувати його дуже просто, а результат вас приємно здивує. Спробуйте і переконайтеся самі!

1 хв на прочитання24 Березня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Дотримання здорового харчування часто передбачає експерименти з новими смаками та несподіваними поєднаннями інгредієнтів. Наприклад, салат із пекінської капусти з додаванням сухофруктів, насінням та апельсиновою заправкою — не лише смачний, а й корисний: він може стати прекрасним варіантом для посту чи просто розкішним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Готувати його дуже просто, а результат вас приємно здивує. Спробуйте і переконайтеся самі!

Інгредієнти:

капуста пекінська — 320 г;

апельсин (сік) — 250 г (1 шт.);

курага — 60 г;

родзинки — 60 г;

насіння соняшнику — 30 г;

олія оливкова — 1 ст. ложка;

сіль — ½ ч. ложки;

перець чорний мелений — 1/8 ч. ложки.

Приготування.

Родзинки та курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім рідину злити й обсушити сухофрукти.

Насіння підсушити на сухій сковороді 1 хвилину.

Пекінську капусту нарізати тонкими смужками.

З апельсина вичавити сік.

До апельсинового соку додати оливкову олію, перемішати. Заправка готова.

Курагу нарізати смужками чи невеликими шматочками.

У салатник викласти пекінську капусту, родзинки, курагу та насіння. Трохи насіння залишити для оздоблення.

Влити в салат заправку, посолити й поперчити.

Перемішати.

Викласти салат із пекінською капустою і сухофруктами на тарілку, прикрасити насінням, що залишилося, і подавати до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.