Рибу (очищену, без голови і нарізану шматочками) відварюємо у воді з сіллю і оцтом (стільки, щоб покрила рибу і не більше).
Варіть, поки м’ясо не відпаде від кістки, знімаючи піну, що утворюється. Дати охолонути, потім очистити м’ясо від кісток.
Ми можемо пропустити рибу через м’ясорубку або розрізати її на шматочки, як нам подобається.
Окремо приготувати закуску: на олії та воді протушкувати дрібно нарізану цибулю разом із тертою морквою.
Коли воно розм’якне, додайте печений перець, перемішайте і дайте кілька разів закипіти. Додайте вичавлений сік помідорів і варіть, поки соус не загусне.
Додайте рибу, лавровий лист, перець чилі, сіль, перець, часник і 1 столову ложку цукру. Перемішати, дати закипіти і додати сік, що залишився від варіння риби, за смаком.
Залиште закуску охолонути, приберіть лавровий лист. Перекладаємо закуску в стерилізовані банки і закриваємо стерилізованими кришками.
Наповнені банки ставимо в марміт і з моменту закипання води стерилізуємо 1 годину.
Після стерилізації виймаємо банки з води, накриваємо ковдрою і даємо повільно і повністю