Догори
Дати відгук

Розпочався відбір «амбасадорських» вин 2024 року

Найкращі зразки, які стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну в дипломатичних установах України за кордоном

2 хв на прочитання28 Серпня 2024, 20:39
Розпочався відбір «амбасадорських» вин 2024 року Розпочався відбір «амбасадорських» вин 2024 року
Поділитись:

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у заходах Всеукраїнського відбору вин-амбасадорів 2024 року, основним організатором якого є Українська корпорація по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром».

Відбір проводиться в рамках реалізації міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Найкращі зразки, які стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну в дипломатичних установах України за кордоном, а також в унікальному культурному центрі вина La Cite du Vin у французькому місті Бордо.

Представники Держпродспоживслужби є офіційними спостерігачами за роботою дегустаційної комісії та виконанням всіх необхідних процедур.

За словами Сергія Захаріна, визначення вин-амбосадорів є вельми актуальним - з огляду на необхідність підтримки високого авторитету українських виноробів, а також стимулювання вітчизняного виробництва вин.

За словами генерального директора Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» Володимира Кучеренка, постійна присутність українських вин в La Cité du Vin забезпечує належне представлення України як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою.

Нагадаємо, що у серпні 2024 року Держпродспоживслужба (в особі Голови Сергія Ткачука) та «Укрвинпром» (в особі генерального директора Володимира Кучеренка) уклали розширений Меморандум про співпрацю, метою якого є створення надійних умов для розвитку виноробства в Україні та забезпечення високої якості української та імпортної продукції, просування українських вин на внутрішньому та міжнародному ринках.

Очікується, що укладена угода дозволить ефективно реалізувати спільні ініціативи з розвитку та підтримки української виноградарсько-виноробної галузі, зокрема в частині проведення просвітницьких заходів для споживачів щодо якості та безпеки виноробної продукції.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
У чеському місті Брно через загрозу повеней почали скидати більший об'єм води з водосховища. Фото: Patrik Uhlir/CTK/picture alliance
Плани на вихідні: у Європі екстрено готуються до негоди — залучають військових і запасаються мішками з піском
2 хв на прочитання23 хвилини тому
Зображення згенеровано ШІ
Семаглютид як альтернатива щепленням проти вірусних захворювань? Як ін’єкції для схуднення врятували від коронавірусу
8 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Вихідні роблять вас товстими: експерт дає прості й ефективні поради, як цьому запобігти
4 хв на прочитанняВчора
Зображення створено ШІ
У людей і тварин раніше не зустрічався: у Китаї виявили новий кліщовий вірус, що вражає мозок
4 хв на прочитанняВчора
Київводоканал: станом на 13 вересня якість водопровідної води відповідає нормам
1 хв на прочитанняВчора
Укренерго: Україна залучила аварійне постачання електроенергії з трьох країн ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Старші за динозаврів: ці дві «незламні» наземні тварини пережили чотири масові вимирання на Землі
4 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля: якість води у Сеймі покращується, у Десні рух забруднення сповільнюється
2 хв на прочитанняВчора